Milkshake med jordgubbssorbet

Introduktion och förberedelse

Milkshake med jordgubbssorbet, vaniljglass, mjölk och lite lime eller citron. Gott och läskande.

Blir också gott med annan sorbet som hallonsorbet, melonsorbet, mangosorbet, blåbärssorbet med mera.

Vill du ej ha mjölkprodukter i och en laktosfri milkshake så ta valfri sorbet, sojaglass med vaniljsmak samt havremjölk, mandelmjölk, rismjölk eller sojamjölk.

1 stor milkshake eller 2 normala glas

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl jordgubbssorbet
  • 2 dl vaniljglass
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk limesaft eller citronsaft (valfritt)

Tillagning

  1. Mixa ingredienserna i mixer eller i en kanna med stavmixer. Häll upp och servera direkt.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer