Milkshake med jordgubbssorbet

Milkshake med jordgubbssorbet, vaniljglass och mjölk. Gott och läskande. Du kan ta annan sorbet som hallonsorbet, melonsorbet, mangosorbet osv. 

Vill du ej ha mjölkprodukter i och en laktosfri milkshake så ta valfri sorbet, sojaglass med vaniljsmak samt havremjölk, mandelmjölk, rismjölk eller sojamjölk. 

1 stor milkshake eller 2 normala glas

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl jordgubbssorbet
  • 2 dl vaniljglass
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk citronsaft (valfritt)

Tillagning

  1. Mixa ingredienserna i mixer eller i en kanna med stavmixer. Häll upp och servera direkt.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer