Yoghurtsås med citron och mynta

Yoghurtsås med citron och mynta. En kall sås som passar till grillat, couscoussallad, bulgur med mera. Förvaras i kyl och kan förberedas dagar i förväg.

Här en stor omgång till 8 portioner men kan såklart halveras för 4 portioner. En sås som är lättlagad till många gäster.

Vill du ha en vegan yoghurtsås så kan du använda Oatly Fraiche istället för matyoghurt.

8 portioner yoghurtsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 6 dl naturell yoghurt eller grekisk yoghurt
  • 2 msk rivet skal från en citron
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk hackad färsk mynta eller 1 tsk torkad
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Skölj och riv skalet av citronen fint samt lägg i en skål.
  2. Skölj och hacka färsk mynta eller använd torkad.
  3. Blanda rivet citronskal, hackad mynta med yoghurt, svartpeppar, paprikapulver, socker och salt i en skål och servera.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept