Yoghurtsås med citron och mynta
Introduktion och förberedelse
Yoghurtsås med citronskal, citronsaft och hackad mynta.
En kall sås som passar till grillspett, tagine, grillat, couscoussallad, bulgur med mera.
Förvaras i kyl och kan förberedas i god tid - flera dagar i förväg.
Lättlagat till många
En sås som är lättlagad till många gäster.
Här en stor omgång till 8 portioner men kan såklart halveras för 4 portioner eller anpassas som du vill.
Vegan variant
Vill du ha en vegan yoghurtsås så kan du använda Oatly Fraiche istället för matyoghurt.
Varianter
Andra kryddor som passar i är en pressad vitlök, några krm spiskummin; mald koriander; cayennepeppar eller chiliflakes.
Tillagning
- Skölj citronen och riv skal fint samt lägg i en skål. Dela och pressa i citronsaft.
- Skölj och hacka färsk mynta eller använd torkad.
- Tillsätt och rör i yoghurt.
- Smaka av såsen med svartpeppar, paprikapulver, socker eller honung samt salt. Ta eventuellt i lite mer citronskal och citronsaft om du vill.
- Förvara övertäckt i kylen fram till servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 72 kcal