Yoghurtsås med citron och mynta
En frisk och krämig yoghurtsås med syrlig citron, färsk eller torkad mynta samt söt honung.
Tillagning
- Mät upp matyoghurt i en skål.
- Skölj citronen och riv skal fint. Dela och pressa citronsaft.
- Skölj och hacka färsk mynta eller använd torkad.
- Tillsätt finriven citron, citronsaft, mynta, paprikapulver, honung, salt och peppar. Rör om.
- Smaka av såsen med salt, peppar och honung.
- Låt gärna stå i kylen i minst 15 minuter att få smak.
- Förvara övertäckt i kylen fram till servering.
Serveringsförslag
En kall sås som passar till grillspett, tagine, grillat, couscoussallad, bulgur med mera.
Kan förberedas
Förvaras i kyl och kan förberedas i god tid - flera dagar i förväg.
Lättlagat till många
En sås som är lättlagad till många gäster.
Vegan variant
Vill du ha en vegan yoghurtsås så kan du använda Oatly Fraiche istället för matyoghurt.
Varianter
Andra kryddor som passar i är en pressad vitlök, några krm spiskummin; mald koriander; cayennepeppar eller chiliflakes.
Uppskattat näringsvärde per portion: 72 kcal