Yoghurtsås med citron och mynta

Introduktion och förberedelse för tillagning

Yoghurtsås med citron och mynta. En kall sås som passar till grillat, couscoussallad, bulgur med mera. Förvaras i kyl och kan förberedas dagar i förväg.

Här en stor omgång till 8 portioner men kan såklart halveras för 4 portioner. En sås som är lättlagad till många gäster.

Vill du ha en vegan yoghurtsås så kan du använda Oatly Fraiche istället för matyoghurt.

8 portioner yoghurtsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 6 dl naturell yoghurt eller grekisk yoghurt
  • 2 msk rivet skal från en citron
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk hackad färsk mynta eller 1 tsk torkad
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Skölj och riv skalet av citronen fint samt lägg i en skål.
  2. Skölj och hacka färsk mynta eller använd torkad.
  3. Blanda rivet citronskal, hackad mynta med yoghurt, svartpeppar, paprikapulver, socker och salt i en skål och servera.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.