Grillade kycklingspett med couscoussallad
Grillade kycklingspett med couscoussallad samt en kall yoghurtsås med vitlök.
Passar till middag eller buffé.
Du behöver fyra träspett eller andra grillspett.
Tillagning
- Kycklingspett: skär varje bröst i först tre delar och dela sedan dessa till 6 delar totalt. Har du köpt stora kycklingbrös så dela dem till 8 delar totalt.
- Lägg kycklingen i en skål med ingefära, pressad vitlök, olja och chili.
- Låt marinera så länge du har tid - gärna i kylen över natten. Vänta med att tillsätta salt och peppar.
- Lägg träspetten i blöt ca 20 minuter.
- Trä 5-6 bitar kyckling på varje spett till minst 4 spett.
- Grilla spetten på utegrill i ca 10 minuter runt om.
- Du kan också grilla dem i ugnen på 200 grader och stek i cirka 30 minuter i långpanna. Eller bryn dem eller grilla dem i grillpanna runt om i ca 6 minuter några i taget och stek sedan klart i ugnen i 15 minuter 200 grader i långpanna eller ugnsform. Testa och skär i en kycklingbit så att den är genomstekt och ej rå och röd i mitten. Grilla eller stek dem annars lite till.
- Servera kycklingspetten varma med couscoussalladen samt yoghurtsåsen.
- Couscoussallad: Koka upp vatten enligt paketet. Tillsätt couscousen samt saffran.
- Sätt åt sidan med lock i tio minuter.
- Sprid sedan ut couscousen på en plåt att svalna om du inte ska äta den direkt.
- Skölj ur samma kastrull, tillsätt lite olja och fräs tomatpuré, pressad vitlök, hackad selleri, hackad chili, strimlad vårlök, strimlade morötter samt bönorna.
- Rör runt fem minuter.
- Blanda i couscousen med valnötterna samt hackade smågurkor.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera couscoussalladen varm eller ljummen eller förvara i kylen till servering (kan sedan mikras ljummen).
- Yoghurtsås: Blanda yoghurten med pressad vitlök, olivolja, hackad persilja, salt, peppar, honung och citronsaft i en skål och servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 641 kcal