Yoghurtsås med ingefära

Introduktion och förberedelse

Yoghurtsås med färsk ingefära - en kall sås som är god och enkel att laga.

Grekisk eller turkisk matyoghurt blandad med riven ingefära.

Passar som sås till det mesta men kanske speciellt till grillat och kyckling, nötkött eller fläskkött.

Matyoghurt är även rätt fettsnålt. Kan bytas mot gräddfil, smetana eller créme fraiche. Eller Oatly Fraiche för vegan variant.

Om du vill kan du ha i en tsk flytande honung och några droppar citronsaft eller limesaft också. En halv pressad vitlök blir också gott.

4 portioner yoghurtsås med ingefära

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 3 dl grekisk eller turkisk matyoghurt
  • 1 tumme färsk ingefära, ca 1,5 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk olivolja (valfritt)
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Skala och riv ingefäran fint.
  2. Blanda med yoghurt och olivolja i en skål. Smaka ev. av såsen med salt och peppar.
  3. Yoghurtsås med ingefära är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer