Yoghurtsås med ingefära
Yoghurtsås med färsk ingefära - en kall sås som är god och enkel att laga.
Grekisk eller turkisk matyoghurt blandad med riven ingefära. Lätt att dubblera och laga till många också.
Tillagning
- Skala och riv ingefäran fint.
- Blanda med yoghurt och olivolja i en skål. Smaka ev. av såsen med salt och peppar.
- Yoghurtsås med ingefära är klar att servera.
Serveringsförslag
Passar som kall sås till det mesta men kanske speciellt till grillat och kycklingspett, nötkött eller fläskkött.
Varianter
- Matyoghurt kan bytas mot gräddfil, smetana eller créme fraiche.
- Använd Oatly Fraiche för vegan variant.
- Om du vill kan du ha i en tsk flytande honung och några droppar citronsaft eller limesaft också.
- En halv pressad vitlök blir också gott.
Uppskattat näringsvärde per portion: 99 kcal