Yoghurtsås med ingefära

Introduktion och förberedelse

Yoghurtsås med färsk ingefära - en kall sås som är god och enkel att laga.

Grekisk eller turkisk matyoghurt blandad med riven ingefära.

Passar som sås till det mesta men kanske speciellt till grillat och kyckling, nötkött eller fläskkött.

Matyoghurt är även rätt fettsnålt. Kan bytas mot gräddfil, smetana eller créme fraiche. Eller Oatly Fraiche för vegan variant.

Om du vill kan du ha i en tsk flytande honung och några droppar citronsaft eller limesaft också. En halv pressad vitlök blir också gott.

4 portioner yoghurtsås med ingefära

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 3 dl grekisk eller turkisk matyoghurt
  • 1 tumme färsk ingefära, ca 1,5 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk olivolja (valfritt)
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Skala och riv ingefäran fint.
  2. Blanda med yoghurt och olivolja i en skål. Smaka ev. av såsen med salt och peppar.
  3. Yoghurtsås med ingefära är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.