Yoghurtsås med curry

Introduktion och förberedelse

En kall smal snabblagad sås smaksatt med curry, cayennepeppar, paprika, honung och citron.

Serveringsförslag

God till grillad kyckling, lax, grönsaker, som salladsdressing, i mackor eller som kall sås till det mesta.

Varianter

  • Istället för vitlökspulver kan du ha i en halv pressad vitlöksklyfta.
  • Istället för honung kan du ta mango chutney eller äppelmos.
  • Du kan göra såsen med grekisk eller turkisk matyoghurt eller naturell yoghurt.

4 portioner yoghurtsås med curry

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 dl matyoghurt eller naturell yoghurt
  • 1/2 tsk curry
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1,5 tsk honung
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda yoghurten med kryddor och pressad citron i en bunke eller skål.
  2. Låt stå i kylen i 15 minuter. Hit kan du förbereda och ha i övertäckt i kylen.
  3. Smaka av. Tillsätt eventuellt mer kryddor, salt och peppar.
  4. Häll upp i en serveringsskål och servera.
E-mail
Medel: 3.4 (70 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 210 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-05-02

Tillbehör och liknande recept:

Bland curry, naan-bröd och annan god indisk mat

Curry nam nam! Dyk ner bland currygrytor, naan-bröd och annan smakrik indisk mat. Currygrytor finns i...