Yoghurtsås med fetaost

Introduktion och förberedelse

Yoghurtsås smaksatt med smulad fetaost och lite touch av färsk eller torkad rosmarin. 

Lätt att laga och att dubblera till flera.

Kan förberedas i god tid och förvaras i kylen. 

Serveringsförslag

Varianter

  • Du kan ta grekisk eller turkisk matyoghurt. 
  • Du kan även blanda i gräddfil och/eller crème fraiche i såsen.
  • Annat som passar i såsen är pressad vitlök, timjan, hackad persilja, riven gurka, riven zucchini, riven morot och citronsaft. 
  • Fetaosten kan bytas mot vitost - även den krämigare varianten blir god att röra i.
  • Du kan ta ett helt paket fetaost på 150 gram och använda hälften i såsen och hälften att smula över som garnering på såsen eller det du serverar såsen till. 

Yoghurt- och fetaostsåsen serverad med lax i ugnen med klyftpotatis och rödbetor samt sallad. Yoghurt- och fetaostsåsen passar till det mesta. Jag hade den till lax i ugnen med klyftpotatis och rödbetor samt sallad.

4 portioner yoghurtsås med fetaost

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 2 dl naturell matyoghurt, turkisk eller grekisk
  • 75 gram fetaost
  • 1 krm salt
  • 1 krm torkad rosmarin eller 1 tsk färsk hackad rosmarin

Tillagning

  1. Smula eller hacka fetaosten och lägg i en skål.
  2. Plocka och hacka färsk rosmarin eller använd torkad rosmarin. Tillsätt till fetaosten.
  3. Rör i matyoghurt till en såsig röra.
  4. Smaka av med salt.
  5. Förvara i kylen fram till servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-14

Tillbehör och liknande recept: