Yoghurtsås med fetaost
Yoghurtsås smaksatt med smulad fetaost och lite touch av färsk eller torkad rosmarin.
Lätt att laga och att dubblera till flera.
Kan förberedas i god tid och förvaras i kylen.
Tillagning
- Smula eller hacka fetaosten och lägg i en skål.
- Plocka och hacka färsk rosmarin eller använd torkad rosmarin. Tillsätt till fetaosten.
- Rör i matyoghurt till en såsig röra.
- Smaka av med salt.
- Förvara i kylen fram till servering.
Serveringsförslag
- Jag hade såsen till laxfilé med fetaosttäcke serverad med rödbetor och klyftpotatis.
- Passar till det mesta som grillat, grillspett, på buffé samt till fisk som grillad lax eller laxsida.
- Passar också som dippsås till grönsaker eller chips.
Varianter
- Du kan ta grekisk eller turkisk matyoghurt.
- Du kan även blanda i gräddfil och/eller crème fraiche i såsen.
- Annat som passar i såsen är pressad vitlök, timjan, hackad persilja, riven gurka, riven zucchini, riven morot och citronsaft.
- Fetaosten kan bytas mot vitost - även den krämigare varianten blir god att röra i.
- Du kan ta ett helt paket fetaost på 150 gram och använda hälften i såsen och hälften att smula över som garnering på såsen eller det du serverar såsen till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal