Couscous med cashew och russin

Introduktion och förberedelse

Couscous med cashewnötter, russin och bladpersilja. En slags couscoussallad smaksatt med lite harissa chili är gott som tillbehör. Couscous är enkelt att laga till många så salladen passar som tillbehör på buffé, fest, till grillat, middag, till vardags eller när som.

Receptet kan halveras för 4-5 portioner.

10 portioner couscoussallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 7,5 dl couscous
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 tsk harissa (chilipasta)
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl cashewnötter, gärna rostade
  • 2 dl russin
  • 1 dl grovhackad bladpersilja eller mynta

Tillagning

  1. Koka upp 6,5 dl vatten med salt och några msk olja.
  2. Rör ner couscousgrynen.
  3. Lägg på lock, ta kastrullen från plattan och låt dem svälla 5 minuter. Rör om i grynen och tillsätt harissan, nötterna, olivolja samt russin.
  4. Servera varm eller ljummen på djupt fat eller skål. Garnera ev. med grovhackad bladpersilja eller mynta.
  5. Om du vill förbereda couscousen innan så kan du förvara den övertäckt i kylen och värma övertäckt med folie i ugnen på 175 grader i 10 minuter till servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.