Couscous med cashew och russin

Introduktion och förberedelse

Couscous med cashewnötter, russin och bladpersilja. En slags couscoussallad smaksatt med lite harissa chili är gott som tillbehör. Couscous är enkelt att laga till många så salladen passar som tillbehör på buffé, fest, till grillat, middag, till vardags eller när som.

Receptet kan halveras för 4-5 portioner.

10 portioner couscoussallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 7,5 dl couscous
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 tsk harissa (chilipasta)
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl cashewnötter, gärna rostade
  • 2 dl russin
  • 1 dl grovhackad bladpersilja eller mynta

Tillagning

  1. Koka upp 6,5 dl vatten med salt och några msk olja.
  2. Rör ner couscousgrynen.
  3. Lägg på lock, ta kastrullen från plattan och låt dem svälla 5 minuter. Rör om i grynen och tillsätt harissan, nötterna, olivolja samt russin.
  4. Servera varm eller ljummen på djupt fat eller skål. Garnera ev. med grovhackad bladpersilja eller mynta.
  5. Om du vill förbereda couscousen innan så kan du förvara den övertäckt i kylen och värma övertäckt med folie i ugnen på 175 grader i 10 minuter till servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer