Vildsvinskotletter med potatisgratäng
Vildsvinskotletter med krämig potatisgratäng och grönsallad samt riven morot.
Gott och enkelt med potatisgratängen som blir sås och tillbehör i ett.
Här är kotletterna marinerade och sedan stekta samt färdiglagade i ugnen. De kan även grillas på utegrill och låt de då steka klart helt inslagna i folie på grillen.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Marinera kotletterna i ketjap manis, rapsolja, rödvinsvinäger, salt, peppar och grovt hackad rosmarin. Låt stå i 30 minuter.
- Smörj en gratängform med smör.
- Skala och skiva potatis. Skala och finhacka lök samt vitlök. Lägg i formen.
- Salta och peppra potatisen samt vänd runt.
- Värm upp mjölk och grädde i en kastrull och häll det över potatisen.
- Grädda gratängen i ca 35 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut och strö över riven ost efter halva tiden.
- Stek kotletterna någon minut på varje sida så de får färg.
- Sätt in i ugnen och låt gå i 20 minuter täckta med lite folie.
- Skölj sallad och skala samt riv morötterna.
- Servera kotletterna med gratängen och salladen. Garnera ev. med lite hackad persilja och/eller färsk rosmarin.
Varianter
- Som sallad kan du ta valfri sallad. Tomater eller tomatsallad passar också till.
- Istället för potatisgratäng kan du ta rotfruktsgratäng, potatisgratäng med fetaost, chevre, kålrot eller palsternacka.
Uppskattat näringsvärde per portion: 586 kcal