Vildsvinskotletter med potatisgratäng

Vildsvinskotletter med krämig potatisgratäng och grönsallad samt riven morot.

Gott och enkelt med potatisgratängen som blir sås och tillbehör i ett.

Här är kotletterna marinerade och sedan stekta samt färdiglagade i ugnen. De kan även grillas på utegrill och låt de då steka klart helt inslagna i folie på grillen.

4 portioner vildsvinskotletter

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 800 gram vildsvinskotletter med ben
  • 4 msk ketjap manis indonesisk soja
  • 4 msk rapsolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kvist rosmarin eller 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk smör att steka i
  • POTATISGRATÄNG: 1,2 kilo potatis, gärna mjölig
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 1,5 dl mjölk 3%
  • 3,5 dl grädde
  • 1 dl riven ost som Västerbotten, gratängost eller mozzarella
  • SALLAD: 60 gram provencalsk sallad eller annan grönsallad
  • 2 morötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Marinera kotletterna i ketjap manis, rapsolja, rödvinsvinäger, salt, peppar och grovt hackad rosmarin. Låt stå i 30 minuter.
  3. Smörj en gratängform med smör.
  4. Skala och skiva potatis. Skala och finhacka lök samt vitlök. Lägg i formen.
  5. Salta och peppra potatisen samt vänd runt.
  6. Värm upp mjölk och grädde i en kastrull och häll det över potatisen.
  7. Grädda gratängen i ca 35 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut och strö över riven ost efter halva tiden.
  8. Stek kotletterna någon minut på varje sida så de får färg.
  9. Sätt in i ugnen och låt gå i 20 minuter täckta med lite folie.
  10. Skölj sallad och skala samt riv morötterna.
  11. Servera kotletterna med gratängen och salladen. Garnera ev. med lite hackad persilja och/eller färsk rosmarin.

Varianter

E-mail
Medel: 4.6 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 586 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-22

Tillbehör och liknande: