Svamp i rödvinssås

En slags röra och sås i ett med svamp (champinjoner), schalottenlök och fläsk eller bacon samt palsternacka i rödvinssås.
Ett gott tillbehör till kött som viltstek och viltfilé ex. älgfilé, rådjursfilé, renfilé och vildsvinsfilé.
Passar också till annat kött som nötkött, kyckling eller till och med ugnsstekt torsk.
Gott med potatismos, potatisbakelse, gnocchi, färsk pasta eller pressad potatis till.

4 portioner svamp i rödvinssås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 0,75 liter svamp som champinjoner eller skogschampinjon
  • 4 schalottenlökar
  • 150 gram rökt fläsk eller bacon
  • 3 st palsternackor, 200 gram
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk socker
  • 1 msk maizena utrört i 1 dl kallt vatten
  • 1 msk blad från färsk timjan eller 0,5 tsk torkad timjan

Tillagning

  1. Rensa svampen.
  2. Skala och halvera löken.
  3. Tärna fläsket eller bacon.
  4. Skala och dela palsternackorna i strimlor.
  5. Fräs fläsk, löken, palsternacka och svamp i en stor panna eller stekgryta några minuter tills det fått lite färg.
  6. Stek i några minuter under omrörning.
  7. Tillsätt rödvin, vatten, soja och socker. Koka upp och låt puttra 5 minuter.
  8. Blanda maizena med lite vatten i ett glas och vispa i rödvinsröran till önskad tjocklek. Blir det för tjockt så kan du spä med vatten eller rödvin.
  9. Smaka av svamp- och rödvinsröran med salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer