Svamp i rödvinssås
Svamp i rödvinssås är en slags röra och sås i ett med svamp som champinjoner, schalottenlök och fläsk eller bacon samt palsternacka i rödvinssås.
Tillagning
- Rensa svampen.
- Skala och halvera löken.
- Tärna fläsket eller bacon.
- Skala och dela palsternackorna i strimlor.
- Fräs fläsk, löken, palsternacka och svamp i en stor panna eller stekgryta några minuter tills det fått lite färg.
- Stek i några minuter under omrörning.
- Tillsätt rödvin, vatten, soja och socker. Koka upp och låt puttra 5 minuter.
- Blanda maizena med lite vatten i ett glas och vispa i rödvinsröran till önskad tjocklek. Blir det för tjockt så kan du spä med vatten eller rödvin.
- Smaka av svamp- och rödvinsröran med salt och svartpeppar.
Serveringsförslag
- Ett gott tillbehör till det mesta till fest - speciellt till kött som viltstek och viltfilé ex. älgfilé, rådjursfilé, renfilé och vildsvinsfilé.
- Passar också till annat kött som nötkött, kyckling eller fisk som ugnsstekt torsk eller lax.
- Gott med potatismos, persiljerotsmos, potatisbakelse, gnocchi, färsk pasta eller pressad potatis till.
Varianter
- Andra ingredienser som passar i är andra rotfrukter som morot, kålrot, persiljerot eller rotselleri.
- Strimlad purjolök, salladslök eller rödlök är fler förslag.
- Örter som persilja, salvia, rosmarin och/eller körvel.
Uppskattat näringsvärde per portion: 85 kcal