Vildsvin

Här hittar du recept med vildsvin. Ofta går det jättebra att byta ut vanligt fläskkött som fläskkarré eller viltkött mot vildsvinskött i recepten.

Köp gärna svenskt kött. Här kan du söka på en karta över lokala producenter som säljer viltkött som vildsvin med mera.

Tänk dock på att vildsvin ska vara genomstekt (samt helst testat så det är säkert att äta). Använd en stektermometer och kolla innertemperaturen.

Jag har en jägarexamen från Svenska jägarförbundet med utbildning om olika slags vilt, tillvaratagande samt styckning med mera.

Stekgrader för vildsvin

  • Vildsvinsfilé och benfri kotlett av vildsvin: 68 grader ger genomstekt men saftigt kött.
  • Vildsvinsstek, kotlett med ben och kotlettrad: 70 grader är genomstekt.
  • Karré av vildsvin och vildsvinsstek: 75 grader är väl genomstekt.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.