Vildsvin

Här hittar du recept med vildsvin. Ofta går det jättebra att byta ut vanligt fläskkött som fläskkarré eller viltkött mot vildsvinskött i recepten.

Köp gärna svenskt kött. Här kan du söka på en karta över lokala producenter som säljer viltkött som vildsvin med mera.

Tänk dock på att vildsvin ska vara genomstekt (samt helst testat så det är säkert att äta). Använd en stektermometer och kolla innertemperaturen. Stekgrader för vildsvin:

  • Vildsvinsfilé och benfri kotlett av vildsvin: 68 grader ger genomstekt men saftigt kött.
  • Vildsvinsstek, kotlett med ben och kotlettrad: 70 grader är genomstekt.
  • Karré av vildsvin och vildsvinsstek: 75 grader är väl genomstekt.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.