Vildsvin

Här hittar du recept med vildsvin. Ofta går det jättebra att byta ut vanligt fläskkött som fläskkarré eller viltkött mot vildsvinskött i recepten.

Tänk dock på att vildsvin ska vara genomstekt (samt helst testat så det är säkert att äta). Använd en stektermometer och kolla innertemperaturen. Stekgrader för vildsvin: 
• Vildsvinsfilé och benfri kotlett av vildsvin: 68 grader ger genomstekt men saftigt kött.
•• Vildsvinsstek, kotlett med ben och kotlettrad: 70 grader är genomstekt.
•• Karré av vildsvin och vildsvinsstek: 75 grader är väl genomstekt.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter