Efterrätt med yoghurt

En enkel, snabb och nyttig efterrätt med grekisk eller turkisk matyoghurt blandad med lite vispad grädde samt serverad med flytande honung, mandelskorpor och flagad mandel.

Servera portionsvis i vackra glas som vinglas eller kupor.

Lätt och smidigt att laga till många på en buffé i mindre portioner glasvis eller i små formar.

Du kan förbereda desserten i god tid om du fyller en spritspåse med yoghurt- och gräddblandningen innan och förvara i kylen. Mandelskorpor kan krossas och flagad mandel rostas innan. Sedan är det bara att följa slutet på receptet nedan vid servering.

4 portioner efterrätt med yoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl flytande honung
  • 40 gram flagad rostad mandel
  • 8 mandelskorpor - mandelbiscottis
  • 1 spritspåse med bred tyll (valfritt)

Tillagning

  1. Vispa grädden hård.
  2. Blanda i matyoghurten. Fyll ev. en spritspåse med bred tyll.
  3. Fördela honung i botten på glasen eller formarna.
  4. Spritsa i eller skeda i grädd- och yoghurtblandningen samtidigt som du varvar med grovt krossade mandelskorpor.
  5. Toppa och garnera med flagad mandel. Rosta gärna mandeln innan i en panna.
  6. Yoghurtefterrätten är klar att serveras.

Att dricka till

Gott med ett sött dessertvin eller till en espresso eller kaffe.

E-mail
Medel: 4.3 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-30