Efterrätt med yoghurt
En enkel, snabb och nyttig efterrätt med grekisk eller turkisk matyoghurt blandad med lite vispad grädde samt serverad med flytande honung, mandelskorpor och flagad mandel.
Servera portionsvis i vackra glas som vinglas eller kupor.
Lätt och smidigt att laga till många på en buffé i mindre portioner glasvis eller i små formar.
Du kan förbereda desserten i god tid om du fyller en spritspåse med yoghurt- och gräddblandningen innan och förvara i kylen. Mandelskorpor kan krossas och flagad mandel rostas innan. Sedan är det bara att följa slutet på receptet nedan vid servering.
Tillagning
- Vispa grädden hård.
- Blanda i matyoghurten. Fyll ev. en spritspåse med bred tyll.
- Fördela honung i botten på glasen eller formarna.
- Spritsa i eller skeda i grädd- och yoghurtblandningen samtidigt som du varvar med grovt krossade mandelskorpor.
- Toppa och garnera med flagad mandel. Rosta gärna mandeln innan i en panna.
- Yoghurtefterrätten är klar att serveras.
Att dricka till
Gott med ett sött dessertvin eller till en espresso eller kaffe.
Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal