M&M kakor

Introduktion och förberedelse

M&M kakor eller cookies. En slags havrekakor likt chocolate chip cookies smaksatta med M&M godis och hackade nötter.

Sega och knäckiga kakor med lite kolasmak blandat med choklad och nötter.

Varianter

  • Istället för M&M så kan du använda Nonstop eller annat liknande godis.
  • Nötter kan uteslutas och ersättas med mer M&M.
  • Eller baka vanliga chocolate chip cookies - man kan även blanda hälften hackad choklad och hälften M&M.

ca 20 M&M kakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 170 gram smör eller margarin
  • 3,5 dl ljust muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 påse M&M, ca 2 dl
  • ca 50 gr grovt hackade nötter som hasselnötter eller mandel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Skär upp smör och lägg i en bunke. Helst ska smöret vara rumstempererat men annars kan du mikra smöret försiktigt så att det blir mjukt men inte smälter.
  3. Tillsätt socker till smöret och rör ihop några minuter så att sockret löser sig något. Använd elvisp eller vispa för hand.
  4. Tillsätt och vispa ner ägget.
  5. Rör sedan ner vetemjöl, havregryn, vaniljsocker och bakpulver.
  6. Hacka nötterna grovt och tillsätt dem tillsammans med M&M. Forma kulor i storlek som valnötter av degen.
  7. Placera dem med ca 5 cm mellanrum på bakplåtspapper på två plåtar.
  8. Platta till bollarna något med en gaffel.
  9. Grädda m&m kakorna i mitten av ugnen i 10 till 15 minuter tills de fått fin färg.
  10. Ta ut och låt m&m kakorna svalna på galler.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-29