Kall snabb ostkaka

En ostkaka som är enkel att laga och god att servera som dessert eller mellanmål.
Egentligen är det bara keso som du smaksätter med mandel, vanilj och florsocker.
Servera gärna i portionsformar eller fina glas om du serverar den som dessert. Toppa förslagsvis med krossade italienska mandelskorpor, hallonsylt och vispad grädde. Färska bär, passionsfrukt eller fruktsallad är också gott till. Du kan även garnera ännu mer med rostad flagad mandel, citronmeliss och färska jordgubbar.
Ett sött dessertvin som ex. söt nötig sherry passar till.
Kall ostkaka kan du också ha i ex. små espressokoppar eller små shotglas eller liknande och servera som små minidesserter på buffe - förslagsvis med ett rullat flarn nedstucket att äta ostkakan med.

4 portioner kall snabb ostkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 g keso eller annan Cottage Cheese
  • 0,5 dl finhackad mandel
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 droppar bittermandelolja
  • Tillbehör: 1 dl vispgrädde
  • 2 dl hallonsylt eller jordgubbssylt
  • 8 krossade mandelskorpor

Tillagning

  1. Hacka eller mal mandeln - den behöver ej skalas.
  2. Blanda allt i en bunke och lägg upp i portionsformar eller fina glas.
  3. Ställ gärna in i kylen att kallna helt.
  4. Vispa grädde lätt.
  5. Lägg några skedar sylt på varje ostkaka och toppa med en klick lättvispad grädde och smulade mandelskorpor.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer