Enkel ostkaka med färskost och lime

Enkel hemlagad ostkaka med färskost och lime. Hemgjord snabb och enkel ostkaka du kan servera med löst vispad grädde samt sylt som jordgubbssylt, hallonsylt, hjortronsylt eller färska bär.

7 portioner

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 300 g sötmandel
  • 1 bittermandel
  • 4 ägg
  • 350 g färskost, naturell
  • 0,75 dl socker
  • 2 lime, skal och juice
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk smör att smörja form med

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skålla och skala mandeln. Mal den eller hacka den fint. Enklast är att lägga den i en matberedare och mixa den fint.
  3. Skölj limefrukten och riv det gröna skalet fint samt pressa ur saften.
  4. Rör ihop alla ingredienser i en skål eller mixa i matberedaren till en jämn ostkakasmet.
  5. Smörj en ugnssäker form ca ca 20 cm i diameter eller 7 portionsformar.
  6. Häll i ostkakesmeten.
  7. Grädda ostkakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter tills ostkakan fått fin färg och är fast i konsistensen.
  8. Servera ostkakan med ex. vispad grädde och sylt.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat