Salsa med papaya, avokado och tomat

Introduktion och förberedelse

Salsa med papaya, avokado och tomat är god till det mesta grillat eller stekt kött, kyckling eller fisk som lax.

Salsan är år både god och nyttig och är sås och röra i ett (så extra sås behövs inte). Gott till salsan är klyftpotatis, ugnstekt potatis eller färskpotatis.

Förutom papaya, avokado och tomat är det olivolja, vinäger, rödlök, gurka salt och peppar i salsan.

Du kan ersätta med andra frukter som mango istället för papaya. Färsk ananas blir också gott i.
Salsan håller sig några dagar i kylen.

8 portioner salsa med papaya

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 papaya
  • 2 avokado
  • 20 cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 20 cm färsk gurka
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk god vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 droppar tabasco eller chili efter tycke (valfritt)

Tillagning

  1. Dela papayan längs med mitten. Skrapa ur fröna.
  2. Dela papayan i klyftor, skär loss skalet och dela i kuber. Lägg i en stor skål.
  3. Dela avokadon. Sätt kniven i kärnan och vrid till så att kärnan lossnar. Gröp ur avokadon med en sked. Hacka avokadon i bitar och lägg i skålen.
  4. Skölj och dela cocktailtomaterna och lägg i skålen.
  5. Skala och hacka rödlöken fint. Lägg i skålen.
  6. Skölj och tärna gurkan. Lägg i skålen.
  7. Tillsätt olivolja och smaka av salsan med vinäger, salt, peppar samt tabasco.
  8. Salsa med papaya, avokado och tomat är klar att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.