Salsa med papaya, avokado och tomat

Salsa med papaya, avokado och tomat är god till det mesta grillat eller stekt kött, kyckling eller fisk som lax.
Salsan är år både god och nyttig och är sås och röra i ett (så extra sås behövs inte). Gott till salsan är klyftpotatis, ugnstekt potatis eller färskpotatis.
Förutom papaya, avokado och tomat är det olivolja, vinäger, rödlök, gurka salt och peppar i salsan.
Du kan ersätta med andra frukter som mango istället för papaya. Färsk ananas blir också gott i.
Salsan håller sig några dagar i kylen.

8 portioner salsa med papaya

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 papaya
  • 2 avokado
  • 20 cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 20 cm färsk gurka
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk god vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 droppar tabasco eller chili efter tycke (valfritt)

Tillagning

  1. Dela papayan längs med mitten. Skrapa ur fröna.
  2. Dela papayan i klyftor, skär loss skalet och dela i kuber. Lägg i en stor skål.
  3. Dela avokadon. Sätt kniven i kärnan och vrid till så att kärnan lossnar. Gröp ur avokadon med en sked. Hacka avokadon i bitar och lägg i skålen.
  4. Skölj och dela cocktailtomaterna och lägg i skålen.
  5. Skala och hacka rödlöken fint. Lägg i skålen.
  6. Skölj och tärna gurkan. Lägg i skålen.
  7. Tillsätt olivolja och smaka av salsan med vinäger, salt, peppar samt tabasco.
  8. Salsa med papaya, avokado och tomat är klar att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer