Salsa med papaya, avokado och tomat
Salsa med papaya, avokado och tomat är god till det mesta.
Förutom papaya, avokado och tomat är det olivolja, vinäger, rödlök, gurka salt och peppar i salsan.
Salsan är år både god och nyttig.
Salsan blir som en sås och röra i ett - så extra sås behövs inte.
Tillagning
- Dela papayan längs med mitten. Skrapa ur fröna.
- Dela papayan i klyftor, skär loss skalet och dela i kuber. Lägg i en stor skål.
- Dela avokadon. Sätt kniven i kärnan och vrid till så att kärnan lossnar. Gröp ur avokadon med en sked. Hacka avokadon i bitar och lägg i skålen.
- Skölj och dela cocktailtomaterna och lägg i skålen.
- Skala och hacka rödlöken fint. Lägg i skålen.
- Skölj och tärna gurkan. Lägg i skålen.
- Tillsätt olivolja och smaka av salsan med vinäger, salt, peppar samt tabasco.
- Salsa med papaya, avokado och tomat är klar att servera.
Serveringsförslag
- Passar till grillspett, grillat kött som fläskkarré, biff, kyckling eller fisk som lax.
- Gott till salsan är tillbehör som klyftpotatis, ugnsstekt potatis, färskpotatis eller grillad potatis.
Varianter
- Du kan ersätta med andra frukter som mango istället för papaya.
- Färsk ananas blir också gott i.
Kan förberedas i god tid
Salsan håller sig 1-2 dagar i kylen. Ska du förbereda den innan kan du vänta med att ta i avokado tills precis innan servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 237 kcal