Ananassalsa med mynta

Ananassalsa med mynta, färsk koriander, jalapeno, rödlök och lime. En Mexikansk salsa som passar till det mesta som tortillas, tacos, grillat, på buffé, till kyckling, skaldjur, fisk eller grönsaker.

6 portioner ananassalsa med mynta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 300 gram hackad färsk ananas
  • 0,5 dl hackad färsk mynta
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 1 jalapeno eller efter smak
  • 0,25 rödlök
  • 2 msk limesaft
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skär bort skal och rot med mera från ananasen.
  2. Skär den i små tärningar. Lägg i en skål.
  3. Skölj och plocka blad från mynta och färsk koriander. Lägg med ananasen.
  4. Dela och kärna ur jalapenon samt hacka den. Tillsätt till ananasen.
  5. Skala och hacka rödlök och tillsätt samt smaka av med limesaft och salt.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer