Ananassalsa med mynta

Ananassalsa med mynta, färsk koriander, jalapeno, rödlök och lime. En Mexikansk salsa som passar till det mesta som tortillas, tacos, grillat, på buffé, till kyckling, skaldjur, fisk eller grönsaker.

6 portioner ananassalsa med mynta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 300 gram hackad färsk ananas
  • 0,5 dl hackad färsk mynta
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 1 jalapeno eller efter smak
  • 0,25 rödlök
  • 2 msk limesaft
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skär bort skal och rot med mera från ananasen.
  2. Skär den i små tärningar. Lägg i en skål.
  3. Skölj och plocka blad från mynta och färsk koriander. Lägg med ananasen.
  4. Dela och kärna ur jalapenon samt hacka den. Tillsätt till ananasen.
  5. Skala och hacka rödlök och tillsätt samt smaka av med limesaft och salt.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.