Ananassalsa med mynta

Introduktion och förberedelse

Ananassalsa med mynta, färsk koriander, jalapeno, rödlök och lime.

En Mexikansk salsa som passar till Mexikansk streetfood tillsammans med guacamole, salsa med Arbolchili och Mexikansk picklad rödlök med mera.

God även till texmex, tortillas, tacos, grillat, på buffé, till kyckling, skaldjur, fisk eller grönsaker.

Godast blir det med färsk mogen ananas och färska kryddor, chili, lime och rödlök.

Lättlagad variant

  • Du kan också ta hackad ananas på burk så blir det en mycket lättlagad salsa. Häll av den innan då.
  • Det finns även fryst hackad koriander, torkad mynta, fryst hackad schalottenlök, limesaft och hot sauce jalapeno för superenkel tillagning.

6 portioner ananassalsa med mynta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 300 gram hackad färsk ananas
  • 0,5 dl hackad färsk mynta
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 0,25 rödlök
  • 2 msk limesaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 färsk hel grön jalapeno eller några droppar Hot Sauce Jalapeno

Tillagning

  1. Skär bort skal och rot med mera från ananasen.
  2. Skär den i små tärningar. Lägg i en skål.
  3. Skölj och plocka blad från mynta och färsk koriander. Lägg med ananasen.
  4. Skala och hacka rödlök och tillsätt samt smaka av med limesaft och salt.
  5. Dela och kärna ur samt strimla färsk grön jalapeno eller använd Hot sauce jalapeno. Tillsätt lite i taget i salsan och smaka av så det blir så starkt du vill.
E-mail
Medel: 4.4 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 32 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-02-28