Ananassalsa med mynta

Introduktion och förberedelse för tillagning

Ananassalsa med mynta, färsk koriander, jalapeno, rödlök och lime.

En Mexikansk salsa som passar till det mesta som tortillas, tacos, grillat, på buffé, till kyckling, skaldjur, fisk eller grönsaker.

6 portioner ananassalsa med mynta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 300 gram hackad färsk ananas
  • 0,5 dl hackad färsk mynta
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 1 jalapeno eller efter smak
  • 0,25 rödlök
  • 2 msk limesaft
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skär bort skal och rot med mera från ananasen.
  2. Skär den i små tärningar. Lägg i en skål.
  3. Skölj och plocka blad från mynta och färsk koriander. Lägg med ananasen.
  4. Dela och kärna ur jalapenon samt hacka den. Tillsätt till ananasen.
  5. Skala och hacka rödlök och tillsätt samt smaka av med limesaft och salt.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.