Sallad med melon och lufttorkad skinka

Introduktion och förberedelse

Sallad med melon och lufttorkad skinka. Här med en blandad grönsallad med babyspenat, ruccola samt mangold.

En bit bröd som rustik surdegsbaguette passar till - baka egen, värm bake-off eller köp helt färdig.

Varianter

Man kan även ta annan sallad som frisé, rossi och machésallad eller småbladig blandad grönsallad.

Val av melon

Välj mogen melon som honungsmelon eller nätmelon. All slags söt god mogen melon - även vattenmelon - funkar dock.

Val av skinka

Ju finare skinka desto godare blir (och dyrare) blir det.

Fina sorter är Prosciutto, Parmaskinka, San Daniele-skinka, Serrano, Jamon Iberico, Pata Negra eller Schwartzwaldskinka.

Att dricka till

Vintips är ett vitt vin av chardonnay från Australien eller Californien.

2 portioner sallad med melon och skinka

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 20 gram sallad, typ Italienmix, småbladig grönsallad, babyspenat eller liknande
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 melon som honungsmelon, nätmelon, galiamelon eller liknande liten melon
  • 4 skivor lufttorkad skinka

Tillagning

  1. Bred ut skinka över botten på tallrikar.
  2. Dela melon i ca 3 cm breda klyftor, skär bort skalet och skär i kuber.
  3. Fördela skinkskivorna på tallrikar och sprid ut melonbitana på skinkan.
  4. Skölj och plocka sallad i mindre bitar och dela upp över skinkan.
  5. Häll lite olivolja, salt, vitpeppar och citronsaft över.
  6. Servera.
  7. Basilikabröd eller vitlöksbröd är gott till.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 127 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-25