Sallad med melon och lufttorkad skinka
Sallad med melon och lufttorkad skinka. Här med en blandad grönsallad med babyspenat, ruccola samt mangold.
En bit bröd som rustik surdegsbaguette passar till - baka egen, värm bake-off eller köp helt färdig.
Tillagning
- Bred ut skinka över botten på tallrikar.
- Dela melon i ca 3 cm breda klyftor, skär bort skalet och skär i kuber.
- Fördela skinkskivorna på tallrikar och sprid ut melonbitana på skinkan.
- Skölj och plocka sallad i mindre bitar och dela upp över skinkan.
- Häll lite olivolja, salt, vitpeppar och citronsaft över.
- Servera.
- Basilikabröd eller vitlöksbröd är gott till.
Varianter
Man kan även ta annan sallad som frisé, rossi och machésallad eller småbladig blandad grönsallad.
Val av melon
Välj mogen melon som honungsmelon eller nätmelon. All slags söt god mogen melon - även vattenmelon - funkar dock.
Val av skinka
Ju finare skinka desto godare blir (och dyrare) blir det.
Fina sorter är Prosciutto, Parmaskinka, San Daniele-skinka, Serrano, Jamon Iberico, Pata Negra eller Schwartzwaldskinka.
Att dricka till
Vintips är ett vitt vin av chardonnay från Australien eller Californien.
Uppskattat näringsvärde per portion: 127 kcal