Sallad med melon och lufttorkad skinka

Introduktion och förberedelse

Sallad med melon och lufttorkad skinka. Här med en blandad grönsallad med babyspenat, ruccola samt mangold. Man kan även ta annan sallad som frisé, rossi och machésallad.

Välj mogen melon som honungsmelon eller nätmelon. All slags söt god mogen melon - även vattenmelon - funkar dock. En bit bröd som rustik surdegsbaguette passar till.

Ju finare skinka desto godare blir (och dyrare) blir det. Fina sorter är Prosciutto, Parmaskinka, San Daniele-skinka, Serrano, Jamon Iberico, Pata Negra eller Schwartzwaldskinka.

Att dricka till

Vintips är ett vitt vin av chardonnay från Australien eller Californien.

2 portioner sallad med melon och skinka

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 150 gram sallad, typ italien mix i tråg
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 melon som honungsmelon, nätmelon
  • 4 skivor lufttorkad skinka

Tillagning

  1. Bred ut skinka över botten på tallrikar.
  2. Dela melon i ca 3 cm breda klyftor, skär bort skalet och skär i kuber.
  3. Fördela skinkskivorna på tallrikar och sprid ut melonbitana på skinkan.
  4. Skölj och plocka sallad i mindre bitar och dela upp över skinkan.
  5. Häll lite olivolja, salt, vitpeppar och citronsaft över.
  6. Servera.
  7. Basilikabröd eller vitlöksbröd är gott till.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-08

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.