Grönkålssallad med hasselnötter och yoghurt

Introduktion och förberedelse

Grönkålssallad med hasselnötter och yoghurt. Den här salladen lagade jag som tillbehör på en matkurs i Köpenhamn. Jättegod och känns riktigt nyttig.

Passar till det mesta samt på buffé.

Istället för färsk grönkål med stjälk finns det sköljd, skuren och hackad färsk grönkål på påse som är smidigt att köpa. Räkna då runt 400 gram till 4 portioner. Man kan också ta fryst hackad grönkål om du tinar den.

Kan även garneras och toppas med ätliga skott och blad ex. Amarinth eller rödbetsskott.

4 portioner grönkålssallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 gram färsk grönkål på stjälkar
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl hasselnötter
  • 1,5 dl matyoghurt
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Plocka grönkålen från stjälkarna och hacka den.
  2. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull.
  3. Tillsätt grönkålen i 10 sekunder och häll av den i ett durkslag.
  4. Skölj med kallt vatten.
  5. Låt rinna stå och rinna av i durkslaget.
  6. Skala och hacka schalottenlöken fint.
  7. Lägg hasselnötterna i en stekpanna. Rosta dem och rör då och då tills de fått lite färg.
  8. Hacka hasselnötterna grovt.
  9. Blanda dressingen av matyoghurt, senap, salt, peppar, honung och citron.
  10. Blanda grönkålen och schalottenlöken med dressingen och lägg upp på fat eller skål. Hit kan du förbereda och förvara i kylen.
  11. Toppa med hasselnötter och servera.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.