Melonsallad med fetaost och oliver
Skär upp en mogen vattenmelon och bjud på melonsallad. Här med vattenmelon, smulad fetaost, kalamataoliver, olivolja och lite svenska ringblommor samt myntablad.
Tillagning
- Skär melonen i klyftor och skär bort skalet. Skär i grova bitar och lägg upp på salladsfat eller en stor skål.
- Smula över fetaosten.
- Tillsätt oliver och ringla över lite olivolja.
- Garnera gärna med blomblad från ringblomma och några blad av mynta.
Serveringsförslag
- Vattenmelonsalladen passar som tillbehör till grillat, sommar, middag och buffé.
- Passar också till förrätt med ett gott bröd som focaccia eller nybakt baguette.
Varianter
- Istället för vattenmelon kan du ta annan melon som honungsmelon, Cantaloupe, grodskinnsmelon eller Galiamelon.
- Fetaost kan bytas mot vitost eller mozzarellabollar eller skivad mozzarella.
- Oliver, ringblommor och myntablad är valfritt men gott på.
- Man kan göra melon- och fetaostsallad med tärnad tomat, gurka och rödlök.
- Man kan garnera och toppa salladen med rostade pumpafrön, solrosfrön eller melonkärnor.
Uppskattat näringsvärde per portion: 237 kcal