Panerad gös med dillsås
Stekt panerad gös med enkel kall dillsås och tillbehör. Gösfilé håller sig saftig och god panerad i ströbröd eller panko.
Tillagning
- Förbered valfria tillbehör. Jag hade till krossad potatis, dillsås och sallad. Börja koka skalad potatis. Potatisen mosar du sedan sönder grovt med en potatisstöt. Blanda ingredienser till såsen i skål. Förbered sallad genom att blanda sköljd hackad babyspenat med tärnade tomater, oliver, tärnad salladsost samt olivolja och balsamvinäger.
- Skär gösen i portionsbitar om den inte redan är i portioner.
- Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
- Vispa upp ägg i en andra djup tallrik.
- Mät upp ströbröd eller panko i en tredje tallrik.
- Vänd fiskbitarna i mjöl sedan ägg och sist i ströbröd eller panko runt om. Lägg över på ett fat eller tallrik efterhand.
- Stek gösen på medelvärme i olja och smör i en panna ca 3 minuter på varje sida runt om. Paneringen ska bli ljust brun utan att brännas samtidigt som fisken ska bli genomstekt.
- Servera gösen med dillsåsen samt valfria tillbehör. Gott till är även citronklyftor.
Serveringsförslag
- Jag serverade gösen kall dillsås, med krossad - stompad potatis samt lite grönsallad av tärnad tomat, babyspenat, svarta oliver, olivolja, balsamvinäger samt smulad salladsost.
- Annars kan du servera fisken med valfria tillbehör som förslagsvis kokt potatis, remouladsås och gröna ärtor. Ett annat förslag är med klyftpotatis och kall saffranssås.
- Kan även serveras som denna variant på torsk med varm dillsås samt potatis och palsternacksmos.
- Eller skär i tärningar och panera samt ha som fyllning i tacos eller pitabröd.
Tips
- Du kan byta gösfilé mot torskfilé, sej eller annan vit fiskfilé.
- Panko är ett japanskt ströbröd som blir extra knaprigt och gott att panera i.
Uppskattat näringsvärde per portion: 179 kcal