Marinerad fläskfilé

Introduktion och förberedelse

Marinerad fläskfilé blir god med vitlök, olivolja, soja, honung och örtkryddor.

Perfekt att grilla, steka eller ugnsteka.

Serveringsförslag

Servera förslagsvis med tillbehör som potatis, sås och sallad till. Några förslag jag kommer på är:

Portionsberäkning

Köp en fläskfilé och räkna 130-150 gram per portion. Spara förslagsvis resten av fläskfilén i portionsbitar frysen.

Varianter

Istället för torkade kryddor så kan du ta 2 kvistar färsk timjan, 0,5 kvist färsk rosmarin samt 3 blad salvia.

4 portioner marinerad fläskfilé

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 0,5 pressad vitlök
  • 3 msk olivolja eller matolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • 2 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 2 krm salvia

Tillagning

  1. Putsa fläskfilén och skär bort den sega senan.
  2. Lägg fläskfilén i en skål och tillsätt marinaden. Blanda runt och låt filén marinera i kylen övertäckt i en halvtimme. Hit kan du förbereda och marinera längre, ex. över natten.
  3. Blanda gärna lite extra marinad i en skål vid sidan att pensla under grillningen.
  4. Tänd under tiden grillen och förbered önskade tillbehör. Grilla fläskfilen hel runt om i några minuter. Ta upp från grillen och lägg på en skärbräda. Skär ca 8 bitar (2 var), grilla sedan bitarna 3-4 minuter på varje sida så att fläskfilébitarna blir genomstekta. Pensla ev. med mer marinad.
  5. Lägg upp den grillade fläskfilébitnarna på fat och servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.8 (93 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 210 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-05-18