Sallad med tomat, avokado och rödlök

Sallad med tomat, avokado och rödlök passar som tillbehör till det mesta och vid fest, buffe och till vardags.

Speciellt god till paj, varma mackor eller pizza.

Servera gärna dijondressing eller senapsdressing till salladen.

4 portioner sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 65 gram valfri blandad grönsallad
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl matolja
  • 0,5 dl vinäger, helst vit, gärna äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Dela avokadon, släng kärnan (eller plantera den), gröp ur den med en sked och skiva den.
  2. Skär tomaterna som du vill ex. tärningar.
  3. Skala, dela och skiva rödlöken.
  4. Skölj salladen, skaka av, riv sönder och blanda ihop all sallad i en skål.
  5. Gör dijondressingen: blanda senap med resten av ingredienserna i en skål.
  6. Skeda över dijondressing över salladen, blanda om och servera till paj, varma mackor eller pizza.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept