Sallad med tomat, avokado och rödlök

Sallad med tomat, avokado och rödlök passar som tillbehör till det mesta och vid fest, buffe och till vardags.

Speciellt god till paj, varma mackor eller pizza.

Servera gärna dijondressing eller senapsdressing till salladen.

4 portioner sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 65 gram valfri blandad grönsallad
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl matolja
  • 0,5 dl vinäger, helst vit, gärna äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Dela avokadon, släng kärnan (eller plantera den), gröp ur den med en sked och skiva den.
  2. Skär tomaterna som du vill ex. tärningar.
  3. Skala, dela och skiva rödlöken.
  4. Skölj salladen, skaka av, riv sönder och blanda ihop all sallad i en skål.
  5. Gör dijondressingen: blanda senap med resten av ingredienserna i en skål.
  6. Skeda över dijondressing över salladen, blanda om och servera till paj, varma mackor eller pizza.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.