Linssallad

Introduktion och förberedelse för tillagning

Linssallad med rödlök, olivolja och vitlök. Linssallad är gott och nyttigt som tillbehör till middag, lunch eller buffé.

Godast är att koka egna linser men det blir också gott med köpta färdigkokta linser. Du kan göra med röda eller gröna linser. Puylinser blir också mycket goda.

6 portioner linssallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kokta linser
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk vinäger (röd, vit eller balsamvinäger)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar, svart eller vit

Tillagning

  1. Koka linserna enligt paket. Eller skölj köpta färdigkokta linser i ett durkslag.
  2. Skala och hacka vitlök.
  3. Skala och strimla rödlök.
  4. Lägg lök och vitlök i en stor stekpanna - gärna med höga kanter.
  5. Tillsätt olivolja och fräs lök och vitlök några minuter utan att det tar färg.
  6. Tillsätt linserna och rör om. Låt de bli genomvarma.
  7. Smaksätt linserna med vinäger, salt och peppar.
  8. Lägg upp linserna på fat och servera.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-01

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.