Linssallad

Linssallad med rödlök, olivolja och vitlök. Linssallad är gott och nyttigt som tillbehör till middag, lunch eller buffé.
Godast är att koka egna linser men det blir också gott med köpta färdigkokta linser. Du kan göra med röda eller gröna linser. Puylinser blir också mycket goda.

6 portioner linssallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kokta linser
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk vinäger (röd, vit eller balsamvinäger)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar, svart eller vit

Tillagning

  1. Koka linserna enligt paket. Eller skölj köpta färdigkokta linser i ett durkslag.
  2. Skala och hacka vitlök.
  3. Skala och strimla rödlök.
  4. Lägg lök och vitlök i en stor stekpanna - gärna med höga kanter.
  5. Tillsätt olivolja och fräs lök och vitlök några minuter utan att det tar färg.
  6. Tillsätt linserna och rör om. Låt de bli genomvarma.
  7. Smaksätt linserna med vinäger, salt och peppar.
  8. Lägg upp linserna på fat och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer