Svarta Belugalinser med rödlök och vitlök
Svarta belugalinser kokta och frästa med rödlök och vitlök samt olivolja, vinäger, salt och peppar.
Tillagning
- Koka linserna i vatten i 20 minuter. Räkna 1 del linser till 2 delar vatten.
- Låt de gärna svalna i vattnet.
- Häll av i durkslag.
- Skala och hacka eller pressa vitlöken.
- Skala och hacka löken.
- Fräs vitlök och rödlök i en stor stekpanna i olivoljan i 2-3 minuter.
- Tillsätt linserna och rör om.
- Smaksätt linserna med salt, vitpeppar samt vinäger eller citron.
- Belugalinserna kan serveras varma, ljumma eller kalla. Överblivna linser kan du ha i kylen och servera igen. De blir nästan godare när de fått dra lite.
Serveringsförslag
- Svarta linser är enkelt, gott, nyttigt och billigt tillbehör till det mesta.
- Belugalinserna passar både till vardags som fest eller till buffé.
- Ett gott tillbehör till det mesta exempelvis en bit stekt kycklingfilé, fläskfilé, skinkstek, lövbiff eller ugnsstekt fisk.
Varianter
Annat gott i är någon tsk honung och balsamvinäger eller cidervinäger istället för röd eller vit vinäger.
Uppskattat näringsvärde per portion: 170 kcal