Svarta Belugalinser med rödlök och vitlök

Introduktion och förberedelse

Svarta belugalinser kokta och frästa med rödlök och vitlök samt olivolja, vinäger, salt och peppar.

Serveringsförslag

Varianter

Annat gott i är någon tsk honung och balsamvinäger eller cidervinäger istället för röd eller vit vinäger.

Belugalinser är inte bara mycket gott utan ett billigt och nyttigt tillbehör.
Belugalinser är inte bara mycket gott utan ett billigt och nyttigt tillbehör.

8 portioner svarta Belugalinser

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 dl svarta belugalinser
  • 8 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk vinäger eller citronsaft

Tillagning

  1. Koka linserna i vatten i 20 minuter. Räkna 1 del linser till 2 delar vatten.
  2. Låt de gärna svalna i vattnet.
  3. Häll av i durkslag.
  4. Skala och hacka eller pressa vitlöken.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Fräs vitlök och rödlök i en stor stekpanna i olivoljan i 2-3 minuter.
  7. Tillsätt linserna och rör om.
  8. Smaksätt linserna med salt, vitpeppar samt vinäger eller citron.
  9. Belugalinserna kan serveras varma, ljumma eller kalla. Överblivna linser kan du ha i kylen och servera igen. De blir nästan godare när de fått dra lite.
E-mail
Medel: 3.9 (40 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 170 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-11-04