Svarta Belugalinser med rödlök och vitlök

Svarta belugalinser kokta och frästa med rödlök och vitlök samt olivolja, vinäger, salt och peppar. Svarta linser är enkelt, gott, nyttigt och billigt tillbehör till det mesta.
De kokta svarta belugalinserna har fått namn efter Belugakaviar (rysk kaviar) då de ser ut som svarta kaviarkorn.

8 portioner svarta Belugalinser

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 dl svarta belugalinser
  • 8 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk vinäger eller citronsaft

Tillagning

  1. Koka linserna i vatten i 20 minuter. Räkna 1 del linser till 2 delar vatten.
  2. Låt de gärna svalna i vattnet.
  3. Häll av i durkslag.
  4. Skala och hacka eller pressa vitlöken.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Fräs vitlök och rödlök i en stor stekpanna i olivoljan i 2-3 minuter.
  7. Tillsätt linserna och rör om.
  8. Smaksätt linserna med salt, vitpeppar samt vinäger eller citron.
  9. Belugalinserna kan serveras varma, ljumma eller kalla. Överblivna linser kan du ha i kylen och servera igen. De blir nästan godare när de fått dra lite.
E-mail
Medel: 4.4 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer