Svarta Belugalinser med rödlök och vitlök

Svarta belugalinser kokta och frästa med rödlök och vitlök samt olivolja, vinäger, salt och peppar. Svarta linser är enkelt, gott, nyttigt och billigt tillbehör till det mesta.
De kokta svarta belugalinserna har fått namn efter Belugakaviar (rysk kaviar) då de ser ut som svarta kaviarkorn.

8 portioner svarta Belugalinser

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 dl svarta belugalinser
  • 8 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk vinäger eller citronsaft

Tillagning

  1. Koka linserna i vatten i 20 minuter. Räkna 1 del linser till 2 delar vatten.
  2. Låt de gärna svalna i vattnet.
  3. Häll av i durkslag.
  4. Skala och hacka eller pressa vitlöken.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Fräs vitlök och rödlök i en stor stekpanna i olivoljan i 2-3 minuter.
  7. Tillsätt linserna och rör om.
  8. Smaksätt linserna med salt, vitpeppar samt vinäger eller citron.
  9. Belugalinserna kan serveras varma, ljumma eller kalla. Överblivna linser kan du ha i kylen och servera igen. De blir nästan godare när de fått dra lite.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer