Kikärtssallad med fetaost

Kikärtssallad med fetaost passar till grillat kött, fisk eller kyckling; till buffé eller sommarlunch som den är med gott bröd. En nyttig, god och enkel sallad.
Sallad med nyttiga och goda kokta kikärter, fetaost, tomat, rödlök och några blad grönsallad samt bladpersilja i olivolja och vinäger.
Annat gott i kikärtssalladen är: tärnad kall potatis, majs, tärnad avokado, tärnad röd paprika, kokta delade vaxbönor, kalamataoliver samt andra bönor som kokta adzukibönor, vita bönor eller kokta linser ex. belugalinser.

4 portioner kikärtssallad med fetaost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 dl kokta kikärter
  • 200 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 65 gram grönsallad
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka kikärter enligt paket och låt svalna. Koka gärna en större omgång. Resterande kokta kikärter kan du spara och frysa in i påsar till nästa gång du behöver kikärter. Använder du kokta kikärter från burk så skölj den i durkslag först.
  2. Lägg kikärterna i en salladskål.
  3. Tärna eller smula ner fetaosten i skålen.
  4. Skala och hacka rödlöken. Lägg i skålen.
  5. Skölj och skär tomat i tärningar. Lägg i skålen.
  6. Skölj och hacka bladpersilja grovt. Lägg i skålen.
  7. Blanda i olivolja, vinäger samt salt och peppar.
  8. Skölj och dela grovt salladsblad och vänd i salladen.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera kikärtssalladen på fat eller i salladsskål.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat