Kycklinglevergryta med bacon

Introduktion och förberedelse för tillagning

Levergryta med kycklinglever, grädde, bacon och champinjoner.

Goda tillbehör till kycklinglevern är kokt potatis, potatismos, potatisstomp eller pressad potatis, råris samt grönsallad och kokta grönsaker som broccoli.

Lingonsylt och äppelsylt är också gott till.

Istället för torkad basilika kan du använda hackad färsk basilika samt även garnera med färska basilikablad eller hackad persilja vid servering.

4 portioner kycklinglevergryta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 g kycklinglever, tinad
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 0,5 pkt bacon
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 krm vitpeppar
  • 2,5 dl grädde
  • 2 krm torkad basilika
  • 1,5 tsk kinesisk soja

Tillagning

  1. Börja koka potatis om du vill ha det till.
  2. Skär levern i ca 2x2 cm bitar.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skölj och dela champinjonerna.
  5. Strimla bacon.
  6. Bryn leverbitarna i en msk smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  7. Bryn lök och champinjoner i resten av smöret. Lägg över i grytan.
  8. Bryn bacon och lägg över i grytan.
  9. Strö över mjöl i grytan och rör om.
  10. Späd med vatten, tillsätt buljongtärning och grädde. Koka upp och låt puttra i några minuter samt håll varmt tills tillbehören är klara.
  11. Förbered tillbehör som sallad och kokt broccoli.
  12. Smaka av med salt, peppar, basilika och soja.
  13. Servera levergrytan med valfritt tillbehör som kokt eller pressad potatis, grönsallad och kokt broccoli.
E-mail
Medel: 4 (22 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-23

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.