Kycklingfilé med crème fraiche och spenat

Kycklingfilé med crème fraiche, spenat, vårlök, vitlök, paprika och chili i en panna.  Gott med pasta, kokt potatis, pressad kokt potatis, råris, basmatiris, quinoa, klyftpotatis, rostade rotfrukter eller annat valfritt tillbehör.

2 portioner kycklingfilé med crème fraiche

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 4 msk olivolja eller smör
  • 100 gram färsk spenat
  • 2 vårlökar
  • 1 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd paprika
  • 1 cm röd chilipeppar
  • 1 tumme färsk ingefära
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Förbered önskat tillbehör som ex. börja koka potatis, pastavatten eller ris (eller annat valfritt tillbehör).
  2. Skölj spenat och paprika. Skär paprikan i 2x2 cm bitar.
  3. Ansa vårlökarna och strimla dem.
  4. Skala och hacka eller pressa vitlöken.
  5. Skölj och hacka chili. Skala och riv eller finhacka ingefäran.
  6. Fräs spenat, paprika, vårlök, vitlök, chili och ingefära i 2 msk olivolja eller smör några minuter i en panna med höga kanter.
  7. Ta upp ur pannan och lägg i en skål eller tallrik.
  8. Skär kycklingfiléerna horisontellt till fyra tunnare skivor.
  9. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i pannan med 2 msk olivolja eller smör. Salta och peppra.
  10. Tillsätt grönsakerna och vänd runt.
  11. Häll på vatten och koka upp.
  12. Rör i crème fraiche, rör om och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  13. Servera kycklingen med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Författare:

Jag heter Henrik och skapat Receptfavoriter sedan start 2003. Jag är kock sedan 25 år och mat- och vinskribent samt fotograf sedan 2001. Jag har en Fil.kand Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, en WSET dryckesutbildning och är medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine de Rotisseurs, Slowfood, Äkta vara, Svenska kockars förening och Sveriges Matskribenters Förening. Läs mer.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Grilla egna hamburgare

Massor med recept på hemgjorda hamburgare. Tips på hur du grillar eller lagar dem så de blir är saftiga och goda. Vilka tillbehör passar till? Baka egna hamburgerbröd, gör egen dressing och fritera hemmagjorda pommes. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer