Kycklingfilé med crème fraiche och spenat

Introduktion och förberedelse

Kycklingfilé med crème fraiche, spenat, vårlök, vitlök, paprika och chili - allt lagat direkt i pannan.

Gott med pasta, kokt potatis, pressad kokt potatis, råris, basmatiris, quinoa, klyftpotatis, rostade rotfrukter eller annat valfritt tillbehör.

2 portioner kycklingfilé med crème fraiche

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 4 msk olivolja eller smör
  • 100 gram färsk spenat
  • 2 vårlökar
  • 1 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd paprika
  • 1 cm röd chilipeppar
  • 1 tumme färsk ingefära
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Förbered önskat tillbehör som ex. börja koka potatis, pastavatten eller ris (eller annat valfritt tillbehör).
  2. Skölj spenat och paprika. Skär paprikan i 2x2 cm bitar.
  3. Ansa vårlökarna och strimla dem.
  4. Skala och hacka eller pressa vitlöken.
  5. Skölj och hacka chili. Skala och riv eller finhacka ingefäran.
  6. Fräs spenat, paprika, vårlök, vitlök, chili och ingefära i 2 msk olivolja eller smör några minuter i en panna med höga kanter.
  7. Ta upp ur pannan och lägg i en skål eller tallrik.
  8. Skär kycklingfiléerna horisontellt till fyra tunnare skivor.
  9. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i pannan med 2 msk olivolja eller smör. Salta och peppra.
  10. Tillsätt grönsakerna och vänd runt.
  11. Häll på vatten och koka upp.
  12. Rör i crème fraiche, rör om och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  13. Servera kycklingen med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.4 (17 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept