Kycklingfilé med crème fraiche och spenat

Kycklingfilé med crème fraiche, spenat, vårlök, vitlök, paprika och chili - allt lagat direkt i pannan.

Gott med pasta, kokt potatis, pressad kokt potatis, råris, basmatiris, quinoa, klyftpotatis, rostade rotfrukter eller annat valfritt tillbehör.

2 portioner kycklingfilé med crème fraiche

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 4 msk olivolja eller smör
  • 100 gram färsk spenat
  • 2 vårlökar
  • 1 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd paprika
  • 1 cm röd chilipeppar
  • 1 tumme färsk ingefära
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Förbered önskat tillbehör som ex. börja koka potatis, pastavatten eller ris (eller annat valfritt tillbehör).
  2. Skölj spenat och paprika. Skär paprikan i 2x2 cm bitar.
  3. Ansa vårlökarna och strimla dem.
  4. Skala och hacka eller pressa vitlöken.
  5. Skölj och hacka chili. Skala och riv eller finhacka ingefäran.
  6. Fräs spenat, paprika, vårlök, vitlök, chili och ingefära i 2 msk olivolja eller smör några minuter i en panna med höga kanter.
  7. Ta upp ur pannan och lägg i en skål eller tallrik.
  8. Skär kycklingfiléerna horisontellt till fyra tunnare skivor.
  9. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i pannan med 2 msk olivolja eller smör. Salta och peppra.
  10. Tillsätt grönsakerna och vänd runt.
  11. Häll på vatten och koka upp.
  12. Rör i crème fraiche, rör om och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  13. Servera kycklingen med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.1 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer