Kycklingfilé med crème fraiche och spenat
Kycklingfilé med crème fraiche, spenat, salladslök, vitlök, paprika och chili - allt lagat direkt i pannan.
Köp svensk kycklingfilé - gärna majskyckling eller kravmärkt kycklingbröst.
Tillagning
- Förbered önskat tillbehör som ex. börja koka potatis, pastavatten eller ris (eller annat valfritt tillbehör).
- Skölj spenat och paprika. Skär paprikan i 2x2 cm bitar.
- Ansa salladslökarna eller purjolöken och skär i strimlor.
- Skala och hacka eller pressa vitlöken.
- Skölj och hacka chili. Skala och riv eller finhacka ingefäran.
- Fräs spenat, paprika, vårlök, vitlök, chili och ingefära i 2 msk olivolja eller smör några minuter i en panna med höga kanter.
- Ta upp ur pannan och lägg i en skål eller tallrik.
- Skär kycklingfiléerna horisontellt till fyra tunnare skivor.
- Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i pannan med 2 msk olivolja eller smör. Salta och peppra.
- Tillsätt grönsakerna och vänd runt.
- Häll på vatten och koka upp.
- Rör i crème fraiche, rör om och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Servera kycklingen med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
Gott med kokt pasta som tagliatelle, kokt potatis, kokt färsk gnocchi, pressad potatis, råris, basmatiris, quinoa, rostade rotfrukter eller annat valfritt tillbehör.
Vegetariskt alternativ
Byt ut kycklingen mot quornfilé.
Uppskattat näringsvärde per portion: 338 kcal