Kreolsk gryta med räkor LCHF

Introduktion och förberedelse för tillagning

Kreolsk gryta - en god lågkolhydrat, LCHF och GI-gryta med räkor, cyrry, grädde och paprika.

En jättegod och enkel gryta från New Orleans.

Servera med kokt blomkål, broccoli och ex. vaxbönor eller annat LCHF-tillbehör efter tycke.

4 portioner kreolsk gryta med räkor LCHF

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 kg stora fina oskalade räkor (gärna svenska från Smögen)
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2,5 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 grön paprika
  • 2 röda paprikor eller 1 gul och en röd
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Rensa räkorna. Skölj och hacka paprikan i grova bitar ca 2x2 cm.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i smör i en stor panna med höga kanter.
  3. Tillsätt curry och paprikapulver och fräs runt några minuter.
  4. Tillsätt grädde, vin samt vatten. Koka ihop i någon minut.
  5. Sätt på en till stekpanna eller wok. Fräs först paprika i lite smör och lägg över i såsen.
  6. Smaka av grytan med citronsaft, salt, vitpeppar och något krm cayennepeppar.
  7. Sist fräser du räkorna och lägger över dem i den kreolska grytan.
  8. Servera Kreolska räkor med kokt blomkål (koka buketter i 10 minuter), kokt broccoli (koka med blomkålen), koka bönor som gröna bönor (koka med blomkålen). Vänd ev. runt grönsakerna i grytan innan servering.
E-mail
Medel: 3.9 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.