Thaigryta med räkor

Thaigryta med räkor, kokosmjölk, grön currypasta, grönsaker, lite fisk och lime samt fisksås. Enkelt att laga med färdig grön currypasta.
Passar med thairis till. Serveras som en gryta eller soppa.
Köp MSC-märkta räkor och fisk. Godast, lyxigast och dyrast är om du skalar räkorna själv.
Du kan välja vit fisk som kolja, torsk eller plattfisk eller lax. Eller ersätta med mer räkor eller kräftstjärtar.
Här är det thai green curry pasta som har de mesta kryddorna typiska för thaimat. Du kan ta så mycket du önskar. Kan vara rätt stark så smaka av med den på slutet.
Vill du inte hacka grönsaker kan du köpa färdig fryst wokmix samt fryst broccoli och frysta bönor. Vidare kan man ha i zucchini i bitar och bambuskott.

2 portioner thaigryta med räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 msk grön currypasta
  • 2 msk matolja som rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 morötter
  • 0,5 röd paprika
  • 100 gram gröna bönor eller ärtor
  • 0,5 bukett broccoli
  • 30 gram färska spenatblad
  • 150 gram skalade räkor
  • 100 fisk i 3x3 cm tärningar
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk limesaft
  • 2 krm salt
  • Tillbehör: 4 port thairis

Tillagning

  1. Börja med att koka ris.
  2. Fräs grön currypasta i olja.
  3. Häll i kokosmjölk, vatten samt tillsätt grönsaksbuljong och rör runt. Låt puttra medan du förbereder grönsaker.
  4. Skala och slanta morötter samt tillsätt dem.
  5. Skölj och skär paprika i strimlor och tillsätt.
  6. Skär bönor i bitar och tillsätt.
  7. Skär broccoli i buketter och tillsätt.
  8. Skölj spenat och tillsätt.
  9. Tillsätt fisken och koka upp.
  10. Tillsätt räkorna. Koka upp.
  11. Smaka av med limesaft, fisksås, salt samt ev. mer grön currypasta.
  12. Servera thaigrytan med riset.
E-mail
Inga röster än

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer