Nudlar med räkor
Nudlar med räkor wokade med grönsaker, chili, ingefära, vitlök, ostronsås och sesamolja.
Tillagning
- Skala räkorna och sätt in i kylen så länge.
- Skala och pressa vitlök. Lägg med sesamolja och matolja i en wok eller stekpanna med höga kanter.
- Tillsätt chili och finhackad ingefära.
- Koka upp vatten till nudlarna.
- Skala morötter och strimla dem, skär broccoli i buketter, strimla purjolök och vitkål.
- Fräs eller woka grönsakerna i vitlöks- och chiliblandningen ca 5 minuter och rör då och då.
- Koka nudlarna mjuka enligt paket ca 5 minuter.
- Häll av nudlarna och blanda ner med grönsakerna.
- Tillsätt soja, ostronsås och vatten till nudlarna och grönsakerna.
- Blanda ner räkorna och servera nudlarna med sesamfrön på toppen.
Varianter
- Istället för räkor med skal som du skalar så kan du använda ca 90 gram skalade frysta räkor eller skalade räkor i lag per portion. Godast är dock handskalade räkor. Välj MSC-märkta räkor.
- Grönsaker kan varieras enligt eget tycke. Förutom nedan förslag så kan du ha i bambuskott, mangold, minimajs, sojabönsgroddar, svamp, stavar av kålrot, palsternacka, gulbeta osv.
- Vill du ha en bekväm och snabblagad nudelrätt kan du laga med färdig blandning wokgrönsaker.
Uppskattat näringsvärde per portion: 365 kcal