Nudlar med räkor

Introduktion och förberedelse

Nudlar med räkor wokade med grönsaker, chili, ingefära, vitlök, ostronsås och sesamolja.

Varianter

  • Istället för räkor med skal som du skalar så kan du använda ca 90 gram skalade frysta räkor eller skalade räkor i lag per portion. Godast är dock handskalade räkor. Välj MSC-märkta räkor.
  • Grönsaker kan varieras enligt eget tycke. Förutom nedan förslag så kan du ha i bambuskott, mangold, minimajs, sojabönsgroddar, svamp, stavar av kålrot, palsternacka, gulbeta osv.
  • Vill du ha en bekväm och snabblagad nudelrätt kan du laga med färdig blandning wokgrönsaker.

2 portioner nudlar med räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 gram äggnudlar
  • 350 gram räkor med skal
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes eller några cm färsk röd chili
  • 1 tsk hackad ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk matolja
  • 2 morötter
  • 1 huvud broccoli
  • 2 dm purjolök
  • 150 gram vitkål eller salladskål
  • 4 msk ljus soja
  • 0,5 dl ostronsås
  • 1 dl vatten
  • 2 msk sesamfrön

Tillagning

  1. Skala räkorna och sätt in i kylen så länge.
  2. Skala och pressa vitlök. Lägg med sesamolja och matolja i en wok eller stekpanna med höga kanter.
  3. Tillsätt chili och finhackad ingefära.
  4. Koka upp vatten till nudlarna.
  5. Skala morötter och strimla dem, skär broccoli i buketter, strimla purjolök och vitkål.
  6. Fräs eller woka grönsakerna i vitlöks- och chiliblandningen ca 5 minuter och rör då och då.
  7. Koka nudlarna mjuka enligt paket ca 5 minuter.
  8. Häll av nudlarna och blanda ner med grönsakerna.
  9. Tillsätt soja, ostronsås och vatten till nudlarna och grönsakerna.
  10. Blanda ner räkorna och servera nudlarna med sesamfrön på toppen.
E-mail
Medel: 3.9 (52 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 365 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-14