Räkpasta

Introduktion och förberedelse

God pasta med räkor, grädde, gröna ärtor, persilja, vitlök, parmesan, smör och chili.

En variant på pasta Alfredo med räkor.

Enkel att laga och lite att hacka.

Varianter

  • Välj pasta som spagetti, tagliatelle, skruvar eller penne.
  • Kan också lagas med köpt färsk tagliateller eller hemgjord färsk pasta - gör då pastasåsen innan du kokar pastan som då bara tar 2-3 minuter att koka.
  • Ärtor kan bytas mot annat grönt som gröna sojabönor, broccoli, babyspenat eller sockerärtor.

Att dricka till

Vintips till pastan är ett vitt vin ex. från norra Italien Valpolicella.

4 portioner räkpasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti
  • 50 gram smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 300 gram gröna ärtor
  • 300 gram skalade räkor
  • 3 dl grädde
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Salta en halv tsk och tillsätt några droppar olivolja.
  2. Skala och pressa vitlöken och lägg i en såskastrull.
  3. Tillsätt smör och smält det samt rör i chiliflakes.
  4. Koka pastan enligt paket (spagetti 8 minuter och tagliatelle 6 minuter).
  5. Hacka persilja fint. Riv parmesanost.
  6. Tillsätt ärtor till smöret och låt de fräsa runt någon minut.
  7. Tillsätt räkor och fräs runt dem någon minut.
  8. Häll i grädde, 1 dl riven parmesan, tillsätt persilja och koka upp.
  9. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
  10. Servera räksåsen till pastan (blanda gärna pasta och sås i en stor skål eller kastrull) samt riven parmesan att toppa med.
E-mail
Medel: 3.6 (32 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 643 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-30