Snabb ostkaka med kesella

Introduktion och förberedelse

Snabb ostkaka med kesella i portionsformar till dessert.

Detta är snabbare och enklare variant av den klassiska ostkakan och bakas med kesella istället för med mjölk och ostlöpe.

Serveringsförslag

Servera ostkakan med vispad grädde och sylt som jordgubbssylt, hallonsylt, hjortronsylt eller färska bär.

Du behöver

Du behöver 5 små portionsformar på ca 1,5 dl vardera.

Kan förberedas

Du kan förbereda ostkakorna i förväg och ha i kylen eller frysen och sedan värma till servering.

5 portioner snabb ostkaka med kesella

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 0,5 dl sötmandel
  • 0,5 bittermandel
  • 250 gram kesella (10 %)
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör att smöra formar med

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skålla, skala och hacka mandeln eller mal den. Mal, hacka eller riv bittermandeln. Lägg i en skål.
  3. Blanda ihop mandel, kesella, ägg, socker, mjöl, mjölk och grädde till en jämn ostkakesmet.
  4. Smöra formarna med lite smör.
  5. Fördela smeten till ostkakorna i formarna.
  6. Sätt formarna i en större ugnsform med höga kanter. Koka upp vatten och häll runt formarna - akta så att det inte skvalpar över vatten in i formarna med ostkaka bara.
  7. Grädda ostkakorna i vattenbad i mitten av ugnen i 30 minuter.
  8. Ta ut ostkakorna och låt de svalna något.
  9. Servera ostkakorna ljumma med vispad grädde och sylt eller färska bär.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 267 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-15