Ostkaka med keso

En enkel ostkaka med keso och mandel du kan servera till dessert med vispad grädde och sylt som jordgubbssylt, hallonsylt, hjortronsylt eller färska bär.

6 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 500 g keso
  • 50 g mandel alt. flagad mandel
  • 1 bittermandel
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk, 3%
  • 2 msk smör att smörja ostkakeformen med

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen och sockret pösigt några minuter.
  3. Skålla, skala och hacka mandeln.
  4. Blanda ner keso, mandel, mjöl och mjölk. Riv ner bittermandeln.
  5. Smörj sex portionsformar eller en större ugnsform ca 20 cm i diameter.
  6. Häll i ostkakesmeten.
  7. Baka ostkakan i ca 40 minuter.
  8. Ta ut ostkakan och låt den svalna något.
  9. Servera ostkakan ljummen med löst vispad grädde och sylt eller bär. Du kan ex. rårörda bär som hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar med lite socker och ha till ostkakan.
E-mail
Medel: 4.1 (25 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat