Ostkaka med keso

Introduktion och förberedelse

En enkel ostkaka med keso och mandel.

Serveringsförslag

Gott till dessert med vispad grädde och sylt som jordgubbssylt, hallonsylt, hjortronsylt eller färska bär.

6 portioner ostkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 500 g keso
  • 50 gram mandel, skållad eller flagad mandel
  • 1 bittermandel
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk, 3%
  • 2 msk smör att smörja ostkakeformen med

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Vispa äggen och sockret pösigt några minuter.
  3. Skålla, skala och hacka mandeln.
  4. Blanda ner keso, mandel, mjöl och mjölk. Riv ner bittermandeln.
  5. Smörj sex portionsformar eller en större ugnsform ca 20 cm i diameter.
  6. Baka ostkakan i mitten av ugnen ca 40 minuter. Små portionsformar kan gå på 30-35 minuter.
  7. Häll i ostkakesmeten.
  8. Ta ut ostkakan och låt den svalna något. Den ska fått lite färg på toppen och du kan skaka lite på formarna eller formen och se om den är fast och inte dallrar så mycket i mitten - då är den klar. Den stelnar även till lite när den svalnar.
  9. Servera ostkakan ljummen med löst vispad grädde och sylt eller bär. Du kan ex. rårörda bär som hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar med lite socker och ha till ostkakan.
E-mail
Medel: 3.8 (82 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 274 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-06