Ostkaka med keso

En enkel ostkaka med keso och mandel du kan servera till dessert med vispad grädde och sylt som jordgubbssylt, hallonsylt, hjortronsylt eller färska bär.

6 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 500 g keso
  • 50 g mandel alt. flagad mandel
  • 1 bittermandel
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk, 3%
  • 2 msk smör att smörja ostkakeformen med

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen och sockret pösigt några minuter.
  3. Skålla, skala och hacka mandeln.
  4. Blanda ner keso, mandel, mjöl och mjölk. Riv ner bittermandeln.
  5. Smörj sex portionsformar eller en större ugnsform ca 20 cm i diameter.
  6. Häll i ostkakesmeten.
  7. Baka ostkakan i ca 40 minuter.
  8. Ta ut ostkakan och låt den svalna något.
  9. Servera ostkakan ljummen med löst vispad grädde och sylt eller bär. Du kan ex. rårörda bär som hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar med lite socker och ha till ostkakan.
E-mail
Medel: 4.1 (37 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Här kan du läsa hur man lagar en massa olika recept jag gjort. Helt gratis. Jag är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan, har en dryckesutbildning, medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine, Slowfood, Äkta vara och Sveriges Matskribenters Förening.

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Vad ska du äta på sportlovet?

På sportlovet gillar många att sporta, äta gott och ha kul. Maten ska gå snabbt, enkelt samt passa hela familjen - som Korv Stroganoff. Den får gärna ha gott om extra energi så du orkar i backen. Här är lite tips på rätter jag själv tycker passar.

Läs mer

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - 13 februari 2018 - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer