Ostkaka med keso
En enkel ostkaka med keso och mandel.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Vispa äggen och sockret pösigt några minuter.
- Skålla, skala och hacka mandeln.
- Blanda ner keso, mandel, mjöl och mjölk. Riv ner bittermandeln.
- Smörj sex portionsformar eller en större ugnsform ca 20 cm i diameter.
- Häll i ostkakesmeten.
- Baka ostkakan i mitten av ugnen ca 40 minuter. Små portionsformar kan gå på 30-35 minuter.
- Ta ut ostkakan och låt den svalna något. Den ska fått lite färg på toppen och du kan skaka lite på formarna eller formen och se om den är fast och inte dallrar så mycket i mitten - då är den klar. Den stelnar även till lite när den svalnar.
- Servera ostkakan ljummen med löst vispad grädde och sylt eller bär. Du kan ex. rårörda bär som hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar med lite socker och ha till ostkakan.
Serveringsförslag
- Gott till dessert eller fika med lättvispad grädde.
- Vidare serverar man en sötsyrlig sylt till som jordgubbssylt, hallonsylt, hjortronsylt, rödavinbärssylt, krusbärssylt, körsbärssylt eller efter smak.
- Du kan också råröra hallon, röda vinbär, krusbär, körsbär eller blåbär med socker och ha till.
- Man kan även ha färska bär till eller garnera med.
Uppskattat näringsvärde per portion: 274 kcal