Kall currysås

Introduktion och förberedelse

En kall currysås med matyoghurt, gräddfil, curry och mango chutney.

Lätt att dubblera till många på buffé. Kan förberedas i god tid.

Blanda gärna såsen och låt stå några timmar eller över natten i kylen så får den ännu godare smak.

Serveringsförslag

Snabb och enkel sås som passar till det mesta som grillat som oxfilé, grillspett, lax, fläskfilé eller kyckling men också som salladsdressing, ha som sås och röra till bakpotatis, köttfondue med mera.

Varianter

  • Du kan ta vanligt currypulver eller valfri sort som ex. het garam masala.
  • Ta eventuellt mer curry om du vill ha mer currysmak.
  • Du kan ta valfri mango chutney - det finns också hetare varianter för dig som gillar det. Eller gör egen valfri chutney och blanda i istället för köpt chutney.
  • Vidare kan man ha i pressad vitlök, chiliflakes eller chilisås, sweet chilisås, riven färsk eller torkad mald ingefära och mald spiskummin.

Lättlagad sås med curry och mango chutney
Lättlagad sås med curry och mango chutney - bara att blanda ihop och smaka av.

4 portioner kall currysås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk mango chutney
  • 1 krm curry
  • 1 krm gurkmeja
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Blanda yoghurt och gräddfil i en skål.
  2. Tillsätt mango chutney, curry och gurkmeja.
  3. Smaka av med salt samt eventuellt mer curry och mango chutney.
E-mail
Medel: 3.3 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 68 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-22