Kall currysås

Introduktion och förberedelse

En kall currysås med matyoghurt, gräddfil, curry och mango chutney. Snabb och enkel sås som passar till det mesta som grillat, sallad, grönsaker, fondue med mera.

Du kan ta vanligt currypulver eller valfri sort som ex. het garam masala. Ta ev. mer curry om du vill ha mer currysmak.

Vidare kan man ha i pressad vitlök, chili, sweet chilisås, ingefära och spiskummin.

4 portioner kall currysås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk mango chutney
  • 1 krm curry
  • 1 krm gurkmeja
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Blanda yoghurt och gräddfil med mango chutney, curry, gurkmeja samt smaka av med lite salt.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-21

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.