Yoghurtsås med tandoori

Introduktion och förberedelse

Kall god och enkel yoghurtsås smaksatt med tandoori sås till grillad kyckling, kött, grönsaker med mera.

Passar till det mesta som grillat, kyckling och lax men också till buffé.

Du kan ta tandoorikrydda eller några msk tandooripasta och blanda med yoghurten.

Gillar du vitlök kan du ta i en liten klyfta pressad vitlök i såsen. Vidare passar kryddor som het sambal oelek, torkad chili eller stark chilisås i för en hetare variant. Några droppar limesaft samt lite honung eller socker kan man också smaksätta såsen med.

Kan garneras med hackad mynta, bladpersilja, gräslök eller färsk koriander.

Några klyftor färsk lime passar också att servera till såsen.

4 portioner yoghurtsås med tandoori

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk tandoorikrydda eller 1-3 msk tandooripasta
  • 4 msk hackad mynta, bladpersilja eller färsk koriander

Tillagning

  1. Blanda ihop matlagningsyoghurt och smaka av med tandoorikrydda eller tandooripasta så du tycker det blir lagom.
  2. Garnera med lite av det gröna. Smaka av med salt.
  3. Hacka örter och blanda i såsen. Spara lite till garnering.
  4. Låt gärna stå och dra någon timme i kylen. Yoghurtsåsen kan också serveras direkt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-09

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.