Halloumirulle

Introduktion och förberedelse

Min variant på halloumirulle eller halloumikebab med libabröd och god fyllning av grillad halloumi, vitlöksmajonnäs, tahinidressing, tomat, krispsallad, rödlök, färsk koriander, sriracha och picklad fänkål.

Libabröd är arabiska tunnbröd och finns i brödhyllan.

Serveringsförslag

  • Passar att laga som middag eller lunch på grillen eller steka i panna inomhus.
  • Jag tog med allt ut förberett i burkar och grillade halloumin samt värmde bröden på en grillplats över fin glöd i mysig skog vid sjö. Mums mums.

Förberedelse

Förbered picklad fänkål, vitlöksmajonnäs samt tahinidressing innan samma dag eller kvällen innan.

Varianter

Portionsberäkning

Köper du de mindre libabröden i affären - som jag hade till min bild - så kan man ta två vardera då de är rätt små. Köper du lite större libabröd så räcker det med ett var.

Varmt grillat libabröd - arabiskt tunnbröd - toppat med grillad halloumi, blandad sås av vitlöksmajonnäs, tahinidressing samt sriracha; färsk koriander (min hade varit i frysen), tomat, krispsallad och rödlök med sumak.
Varmt grillat libabröd - arabiskt tunnbröd - toppat med grillad halloumi, blandad sås av vitlöksmajonnäs, tahinidressing samt sriracha; färsk koriander (min hade varit i frysen), tomat, krispsallad, picklad fänkål samt rödlök med sumak.

4 portioner halloumirulle

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 libabröd eller 4 större
  • 400 gram halloumiost, 2 paket
  • 2 tomater
  • 60 gram krispsallad, roman eller grönsallad
  • 1 rödlök
  • 1 msk sumak
  • 1 dl hackad färsk koriander eller bladpersilja eller blanda
  • 1 dl picklad fänkål eller rödlök
  • 4 portioner tahinidressing
  • 1 dl vitlöksmajonnäs
  • ca 1/2 dl sriracha chilisås

Tillagning

  1. Förbered picklad fänkål eller rödlök dagen innan. Förbered tahinidressing och vitlöksmajonnäs.
  2. Förbered och skiva tomat. Skölj sallad och strimla den. Skala och strimla rödlök samt blanda med sumak.
  3. Plocka och hacka färsk koriander eller bladpersilja.
  4. Lägg upp i skålar eller i burkar om du vill ta med ut och grilla.
  5. Skär halloumin i skivor.
  6. Grilla eller stek halloumin på båda sidor tills de får färg och är varma. Akta då de bränns fort.
  7. Värm libabröden ett i taget i en panna eller på galler över glöden.
  8. Lägg på allt och rulla ihop rullar. Förslag är att först bre ut några msk vitlöksdressing, sedan några droppar sriracha chilisås, vidare halloumi, pickles, sallad, tomat, rödlök och sist dressingen. Rulla sedan ihop till en halloumirulle.
  9. Tips: Värm ett bröd i taget och lägg ihop så snabbt du kan med ingredienser samt rulla ihop. När brödet svalnar så stelnar det till och spricker annars lätt sönder.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 632 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-02-09

Tillbehör och liknande recept: