Jordnötsdressing
Jordnötsdressing av jordnötssmör, risvinäger, ljus soja, socker, sesamolja, socker och sriracha chilisås.
Tillagning
- Blanda jordnötssmör med soja, risvinäger, sesamolja, vatten samt sriracha. Vispa till en slät dressing.
- Smaka av med salt och socker.
- Tillsätt och vispa ev. i lite mer vatten om du vill ha en lösare dressing.
Serveringsförslag
- En slags jordnötssås som passar som dressing till pokebowls, i wraps, som dipp till vietnamesisk mat och sås till asiatiskt grillat.
- Jag hade jordnötsdressingen till en pokebowl med friterad tempeh.
- Garnera gärna genom att strö över lite hackade jordnötter.
- Färsk koriander kan man också garnera med.
Val av jordnötssmör
- Jag tog ett ekologiskt smooth jordnötssmör utan tillsatt salt och socker. Tar du ett annat jordnötssmör kan du smaka av dressingen på slutet med salt och socker om det behövs.
- Det blir också gott med crunchy jordnötssmör.
- En variant som är mer smakrik, crunchy och hetare är jordnötsdressing med crispy chili oil.
Uppskattat näringsvärde per portion: 136 kcal