Marinerad grillad paprika

Marinerad grillad paprika med olivolja, vitlök, basilika och bladpersilja.
God som tillbehör till det mesta som grillat, sallader, på risotto, pizza, tapas, fyllningar med mera.
Grillad paprika där skinnet skalas bort och paprikan strimlas att marinera i en burk. Förvaras i kylen.
Låt gärna oljan från paprikan droppa av när du tar av paprikan. Oljan kan du sedan använda till annat ex. att steka i eller ha som dressing med balsamvinäger till sallad.

1 burk (0,75 liter) marinerad grillad paprika

  • Förberedelse: 1 tim 30 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 6 röda paprikor
  • 4 dl fin olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 dl grovhackad bladpersilja

Tillagning

  1. Tänd grillen.
  2. Skölj paprikorna.
  3. Skär loss sidorna på paprikorna och släng kärnhus och skaften.
  4. Lägg dem på grillen med skinnet nedåt och grilla på medelvärme tills skinnet är svart ca 5 minuter.
  5. Ta ett ark folie och lägg in paprikorna i till ett paket.
  6. Grilla ytterligare 15 minuter. Har du grill med lock så lägg på det.
  7. Ta upp paprikorna och lägg i en skål och täck över med plastfolie samt låt stå i 20 minuter att svalna.
  8. Skala och strimla vitlöken.
  9. Skölj och grovhacka basilika och persilja.
  10. Pilla bort det skinn som är bränt och svart.
  11. Skär paprikabitarna i ca 1 cm strimlor.
  12. Fräs vitlöksskivor i några msk olivolja utan att det tar färg och lägg i paprikabitarna samt basilika och persilja.
  13. Vänd runt och fräs någon minut.
  14. Lägg över och packa ihop paprikablandningen i en rengjort glasburk ca 0,75 liter och fyll på med olivolja så att det täcker.
  15. Sätt på lock och låt svalna.
  16. Ställ in i kylen och låt helst stå ett dygn att få smak.
  17. Håller sig oöppnad i några veckor i kylen om paprikan är täckt med olja.
  18. Den marinerad och grillade paprikan är klar att njutas.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer