Libapizza med kyckling, mozzarella och basilika

Pizza med kyckling, mozzarella och basilika på arabiskt tunnbröd sk libabröd blir mycket goda och är enkla att baka. Desto godare pålägg desto godare pizza. Riktig buffalomozzarella ger ex. mycket god pizza. Vanlig hel mozzarellaost är också mycket god och riven mozzarella ur påse kan man grunda med. Med vanlig pizzaost får du helt ok pizza.

Tomatsås som du kokt ner själv ger mycket god smak men det går också med tomatpuré blandad med pressad vitlök, olivolja, salt och peppar. Du kan välja pålägg efter smak och tycke.

Servera gärna någon sallad till libapizzan som ruccola, pizzasallad, tomatsallad eller sallad med bönor.

Libapizzan kan också serveras i mindre slicar som tilltugg, snittar, aptitretare eller på en buffé.

Om du vill ha en billig och god fryspizza så kan du förbereda fyllning på libabröden och sedan lägga smörpapper. Sedan är det bara att ta fram och baka av.

2 libapizzor med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 23 min

Ingredienser

  • 2 libabröd, arabiska tunnbröd
  • 100 gram kycklingfilé eller färdiggrillat kycklingkött
  • 1,5 dl tomatsås eller pizzasås
  • 3 dl riven mozzarella
  • 1 hel mozzarellaost
  • 16 fina svarta oliver, ex kalamata, med eller utan kärnor
  • 8 blad basilika

Tillagning

  1. Koka tomatsås om du önskar det. Se recept här på receptfavoriter.se. Eller använd färdig. En snabb sås kan röra ihop av 1,5 dl tomatpuré blandad med en pressad vitlök, 2 msk olivolja, 0,5 krm svartpeppar och 1 krm salt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Strimla och stek kycklingköttet 5-6 minuter tills det är genomstekt. Salta och peppra det. Ta ev. på lite grillkrydda, paprikapulver eller chiliflakes medan du steker kycklingköttet. Använder du färdiggrillat kycklingkött så strimla det i mindre bitar.
  4. Lägg bröden på varsin plåt.
  5. Bred ett tunt lager tomatsås eller tomatpuréblandning på båda bröden.
  6. Fördela den rivna osten över tomatsåsen.
  7. Skiva mozzarellaosten och fördela på libabröden.
  8. Fördela över kycklingen.
  9. Sätt in pizzorna i mitten av ugnen att grädda i ca 7-8 minuter eller tills osten smält och pizzorna fått fin färg.
  10. Servera direkt libapizzorna med några färska blad basilika på toppen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer