Picklad fänkål

Introduktion och förberedelse

Picklad fänkål i ättikslag blir sötsur, smakrik och knaprig.

Serveringsförslag

  • Passar som sötsurt tillbehör och smakrik garnering till det mesta.
  • Fina att servera på buffé och julbord.
  • Jag hade min picklade fänkål till pokebowl.

Picklad fänkål är gott som pickles och sötsurt tillbehör. Ovan i en pokebowl med friterad halloumi, tahinidressing och massa grönt.
Picklad fänkål är gott som pickles och sötsurt tillbehör. Ovan i en pokebowl med friterad halloumi, tahinidressing och massa grönt.

1 burk 0,5 liter picklad fänkål

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 20 min

Ingredienser

  • 300 fänkål, 1 styck
  • 0,75 dl ättika 12%
  • 1,5 dl socker
  • 2,25 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten, ättika och socker. Rör så att sockret löser sig. Låt stå vid sidan.
  2. Skär bort lite av topp och botten samt ev. fula delar på fänkålen. Skölj den. Dela den på två delar.
  3. Skiva fänkålen så tunt du kan. Tips är att använda en mandolin. Lägg i en skål.
  4. Slå över lagen och blanda runt. Låt svalna helt.
  5. Lägg över i en glasburk eller plastburk och tryck ner fänkålen så lagen täcker. Sätt på lock.
  6. Ställ att marinera i minst ett dygn i kylskåpet.
  7. Vid servering så tar du upp fänkål och låter lagen rinna av. Håller några veckor i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 43 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-02-04

Tillbehör och liknande recept: