Picklad fänkål
Picklad fänkål i ättikslag blir sötsur, smakrik och knaprig.
Tillagning
- Koka upp vatten, ättika och socker. Rör så att sockret löser sig. Låt stå vid sidan.
- Skär bort lite av topp och botten samt ev. fula delar på fänkålen. Skölj den. Dela den på två delar.
- Skiva fänkålen så tunt du kan. Tips är att använda en mandolin. Lägg i en skål.
- Slå över lagen och blanda runt. Låt svalna helt.
- Lägg över i en glasburk eller plastburk och tryck ner fänkålen så lagen täcker. Sätt på lock.
- Ställ att marinera i minst ett dygn i kylskåpet.
- Vid servering så tar du upp fänkål och låter lagen rinna av. Håller några veckor i kylen.
Serveringsförslag
- Passar som sötsurt tillbehör och smakrik garnering till det mesta som i hamburgare, tacos, bowls, sallader med mera.
- Fina att servera på buffé och julbord.
- Jag hade min picklade fänkål till pokebowl.
Uppskattat näringsvärde per portion: 43 kcal