Picklad fänkål

Picklad fänkål i ättikslag blir sötsur, smakrik och knaprig.

1 burk 0,5 liter picklad fänkål

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 20 min

Ingredienser

  • 300 fänkål, 1 styck
  • 0,75 dl ättika 12%
  • 1,5 dl socker
  • 2,25 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten, ättika och socker. Rör så att sockret löser sig. Låt stå vid sidan.
  2. Skär bort lite av topp och botten samt ev. fula delar på fänkålen. Skölj den. Dela den på två delar.
  3. Skiva fänkålen så tunt du kan. Tips är att använda en mandolin. Lägg i en skål.
  4. Slå över lagen och blanda runt. Låt svalna helt.
  5. Lägg över i en glasburk eller plastburk och tryck ner fänkålen så lagen täcker. Sätt på lock.
  6. Ställ att marinera i minst ett dygn i kylskåpet.
  7. Vid servering så tar du upp fänkål och låter lagen rinna av. Håller några veckor i kylen.
Strimla fänkål tunt med mandolin och blanda med en ättikslag av vitpeppar, salt, ättika och socker samt vatten.
Strimla fänkål tunt med mandolin och blanda med en ättikslag av vitpeppar, salt, ättika och socker samt vatten.
Fänkålen ska ligga i lagen något dygn helst för att få god smak och mjukna något.
Fänkålen ska ligga i lagen något dygn helst för att få god smak och mjukna något.

Serveringsförslag

  • Passar som sötsurt tillbehör och smakrik garnering till det mesta som i hamburgare, tacos, bowls, sallader med mera.
  • Fina att servera på buffé och julbord.
  • Jag hade min picklade fänkål till pokebowl.

Picklad fänkål är gott som pickles och sötsurt tillbehör. Ovan i en pokebowl med friterad halloumi, tahinidressing och massa grönt.
Picklad fänkål är gott som pickles och sötsurt tillbehör. Ovan i en pokebowl med friterad halloumi, tahinidressing och massa grönt.

E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 43 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-10-07

Tillbehör och liknande: