Cava Rabarber

Cava rabarber är en variant på Cava Aperol med rabarbersirap istället för aperol.

En läskande fördrink, longdrink eller after dinner drink du kan blanda med rabarbersirap av svensk rabarber.

Du behöver först göra rabarbersirap. Du behöver några timmas framförhållning för att göra sirapen som blir som en slags sockerlag med smak av rabarber.

1 glas Cava rabarber

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 cl rabarbersirap
  • 12 cl Cava, kyld
  • 1 jordgubbe till garnering
  • 8 isbitar eller krossad is

Tillagning

  1. Gör först rabarbersirap om du inte redan gjort det. Se till att cavan är i kylen.
  2. Använd valfritt drinkglas förslagsvis ett flöjtglas, champagneglas eller ett stort vinglas. Fyll det med isbitar eller krossad is upp till lite mer än hälften.
  3. Mät och tillsätt rabarbersirap.
  4. Fyll på med Cava.
  5. Garnera med en hel eller halv jordgubbe på kanten eller i drinken.
En bubblande Cava rabarber med jordgubbe
En bubblande Cava rabarber garnerad med jordgubbe

Val av glas

Kan serveras i flöjtglas eller champagneglas men även rödvinskupa eller valfritt glas funkar.

Val av bubbel

Toppas upp med spanskt bubbel - Cava - mousserande vin från Spanien.

Du kan räkna att få ut 3 glas från en liten Cava flaska på 37,5 cl.

Du kan byta Cava mot annat mousserande vin som Prosecco, tysk Sekt, fransk Champagne eller Cremant; eller annat mousserande vin från förslagsvis Australien.

Förslag på tilltugg

E-mail
Medel: 3.9 (24 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 69 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-30

Tillbehör och liknande: