Champagne med hjortronlikör

Cocktail med Champagne och hortronlikör. En cocktail med bubbel och hjortron. På Systembolaget hittar man Grythyttans hjortronlikör och Lapponia som båda är bra till denna drink.

Istället för lyxig och lite dyrare Champagne kan du ta prisvärd spansk Cava; fransk Cremant de Bourgogne; sparkling dry wine från Australien; USA eller Sydafrika; italienskt prosecco eller spumante brut; tysk Sekt trocken eller annat mousserande torrt vin eller bubbel.

Du kan ta så mycket likör du vill i botten beroende på hur sött du gillar. Några cl är lagom sedsn toppar du med kall skumpa. Kan garneras med ett färskt eller fryst helt hjortron.

1 cocktail

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4-8 cl hjortronlikör som Grythyttan hjortron eller Lapponia hjortron. Iskall.
  • ca 12 cl Champagne, Cava eller annat mousserande torrt vin. Iskall.
  • 1 färskt eller fryst hjortron till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Se till att likör och champagne är riktigt kalla.
  2. Mät upp likör i ett champagne-glas eller flöjtgas. Toppa med Champagne eller mousserande vin.
  3. Servera.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.