Gubbelini

Introduktion och förberedelse

Gubbelini - en jordgubbsbellini - kallar jag min variant på klassisk Bellini med färska jordgubbar istället för persika toppad med mousserande vin som Champagne, spumante, cava, prosecco eller sekt.

En fruktig och läskande cocktail, fördrink eller välkomstdrink till sommarfesten, grillfest eller middag.

Blir lyxigast med fransk Champagne. Ska du ha till många på en fest så kan du ta prisvärd (lite billigare) och god italiensk spumante som Franciacorta, spansk cava eller tysk sekt. Ytterligare alternativ är att ta torr fransk cider eller Cremant de Bourgogne istället för skumpa.

Servera drinken i höga flöjtglas eller champagneglas.

Välj svenska mogna och smakrika jordgubbar. Kan även göras med hallonsmak till Hallonini och ersätt då jordgubbar med halloncoulis.

Alkoholfri variant gör du med alkoholfritt mousserande vitt vin.

2 glas gubbelini

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 6 jordgubbar
  • 3 tsk florsocker
  • 30 cl champagne eller mousserande vin, väl kylt
  • 1-2 jordgubbar till garnering

Tillagning

  1. Rensa och snoppa jordgubbar och mosa dem med socker så fint du kan. Tryck genom en finmaskig sil så att du får en len och fin jordgubbspuré. Fördela jordgubbarna i höga flöjtglas exempelvis champagneglas. Vitvinsglas funkar också.
  2. Fyll upp med väl kyld champagne eller mousserande vin.
  3. Garnera eventuellt med en hel eller halv jordgubbe.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.