Snittar med gåslever

Introduktion och förberedelse

Snittar med gåslever eller anklever samt äppelgelé på knapriga kex. Ett lyxigt tilltugg eller aptitretare som blir ännu godare med ett glas skumpa, cava eller annat mousserande vin till.

Mynta heter ett företag som har en fin äppelgelé på 80 grams burk som passar till receptet. Det går också bra med annan gelé. Välj förslagsvis ett ljust ostkex som Havssaltade kex från Göteborgs kex eller liknande.

Tips på gåslever att köpa hittar du här.

Att dricka till

Kyld Gewurtztraminer, Pinot Gris, vin med ädelröta som Sauternes, torrt vitt aromatiskt vitt vin, mousserande halvsött Muscati Asit, cava, Cremant de Bourgogne eller torr Champagne passar till Fois Gras.

4 portioner snittar med gåslever

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 70 gram gåslever som Bloc de Fois gras
  • 40 gram äppelgele
  • 12 lusa ostkex
  • 12 blad bladpersilja

Tillagning

  1. Skär gåslevern i 12 små bitar.
  2. Lägg en bit på varje kex och toppa med en tsk äppelgelé samt ett blad bladpersilja.
  3. Klart att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.