Snittar med gåslever

Snittar med gåslever eller anklever samt äppelgelé på knapriga kex.

Ett lyxigt tilltugg eller aptitretare som blir ännu godare med ett glas champagne, cava eller annat mousserande vin till.

4 portioner snittar med gåslever

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 70 gram gåslever som Bloc de Fois gras
  • 40 gram äppelgele
  • 12 lusa ostkex
  • 12 blad bladpersilja

Tillagning

  1. Skär gåslevern i 12 små bitar.
  2. Lägg en bit på varje kex och toppa med en tsk äppelgelé samt ett blad bladpersilja.
  3. Klart att servera.

Förslag inköp och kex

Mynta heter ett företag som har en fin äppelgelé på 80 grams burk som passar till receptet.

Det går också bra med hemgjord äppelgelé eller annan köpt eller hemgjord gelé av valfri sort.

Köp förslagsvis ett ljust ostkex som Havssaltade kex från Göteborgs kex eller liknande. Eller gör egna små crostinis (lättlagat) eller baka egna knäckebröd, frökex eller havrekex.

Här en variant med gåslever på crostinis med fikon.

Tips på gåslever att köpa hittar du här.

Att dricka till

Kyld Gewurtztraminer, Pinot Gris, vin med ädelröta som Sauternes, torrt vitt aromatiskt vitt vin;

Eller mousserande halvsött Muscati Asit, Cava, Prosecco, Cremant de Bourgogne eller torr Champagne passar till.

E-mail
Medel: 4.4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 176 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-10

Tillbehör och liknande:

Bästa snittarna och plockmaten till minglet

Tips på snittar, aptitretare och plockmat till matiga småmackor, smörgåsar och sandwichs till the och...

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...

Välj rätt sött vin till desserten

Ett god dessert med ett sött vin är som pricken över i. Ett enkelt recept att avsluta en lyckad middag...