Snittar med gåslever

Introduktion och förberedelse

Snittar med gåslever eller anklever samt äppelgelé på knapriga kex. Ett lyxigt tilltugg eller aptitretare som blir ännu godare med ett glas skumpa, cava eller annat mousserande vin till.

Mynta heter ett företag som har en fin äppelgelé på 80 grams burk som passar till receptet. Det går också bra med annan gelé. Välj förslagsvis ett ljust ostkex som Havssaltade kex från Göteborgs kex eller liknande.

Tips på gåslever att köpa hittar du här.

Att dricka till

Kyld Gewurtztraminer, Pinot Gris, vin med ädelröta som Sauternes, torrt vitt aromatiskt vitt vin, mousserande halvsött Muscati Asit, cava, Cremant de Bourgogne eller torr Champagne passar till Fois Gras.

4 portioner snittar med gåslever

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 70 gram gåslever som Bloc de Fois gras
  • 40 gram äppelgele
  • 12 lusa ostkex
  • 12 blad bladpersilja

Tillagning

  1. Skär gåslevern i 12 små bitar.
  2. Lägg en bit på varje kex och toppa med en tsk äppelgelé samt ett blad bladpersilja.
  3. Klart att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer