Snittar med gåslever
Snittar med gåslever eller anklever samt äppelgelé på knapriga kex.
Ett lyxigt tilltugg eller aptitretare som blir ännu godare med ett glas champagne, cava eller annat mousserande vin till.
Tillagning
- Skär gåslevern i 12 små bitar.
- Lägg en bit på varje kex och toppa med en tsk äppelgelé samt ett blad bladpersilja.
- Klart att servera.
Förslag inköp och kex
Mynta heter ett företag som har en fin äppelgelé på 80 grams burk som passar till receptet.
Det går också bra med hemgjord äppelgelé eller annan köpt eller hemgjord gelé av valfri sort.
Köp förslagsvis ett ljust ostkex som Havssaltade kex från Göteborgs kex eller liknande. Eller gör egna små crostinis (lättlagat) eller baka egna knäckebröd, frökex eller havrekex.
Här en variant med gåslever på crostinis med fikon.
Tips på gåslever att köpa hittar du här.
Att dricka till
Kyld Gewurtztraminer, Pinot Gris, vin med ädelröta som Sauternes, torrt vitt aromatiskt vitt vin;
Eller mousserande halvsött Muscati Asit, Cava, Prosecco, Cremant de Bourgogne eller torr Champagne passar till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 176 kcal