Röda marmeladtärningar

Introduktion och förberedelse

Blodtärningar - röda marmeladtärningar. Ett gott godis som bla passar till Halloween eller jul.

Blodröda kuber av konfektmarmelad smaksatt med hallonsaft eller hallonsylt, skurna i tärningar och vända i socker.

Du kan smaksätta godismarmeladen med den saft eller sylt du vill. Päron och grön karmellfärg blir också fint. Glykossirap finns numer i vanliga affärer.

Ska du spara marmeladkonfekten så lägg dem med lite mellanrum och låt dem torka ex. på ett bakplåtspapper något dygn. Förvara sedan i lufttät burk. Ev. kan du vänta med att sockra dem till precis innan servering så färgar inte sockret sig rosa.

35 st röda marmeladtärningar

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim 30 min
  • Klart på: 4 tim

Ingredienser

  • 7 tsk gelatinpulver
  • 2 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 msk glykos
  • 2 dl hallonsaft eller hallonsylt
  • 2 droppar röd karamellfärg
  • 1 dl socker att vända tärningarna i

Tillagning

  1. Blanda 1 dl av vattnet med socker samt glukos i en kastrull, värm och rör om så att sockret löser sig. Nu ska sockerblandningen koka upp till 122 grader - använd gärna en kökstermometer och kontroller temperaturen. Det tar ca en halvtimme.
  2. Olja en fyrkantig form på ca 20 x 20 cm med lite matolja ex. solrosolja. Du kan också klä den med plastfilm eller bakplåtspapper.
  3. Blanda gelatinpulver med en dl vatten i en skål. Låt svälla i några minuter.
  4. När sockerblandningen kokat klart tar du av den från värmen och låter den svalna i någon minut.
  5. Blanda sedan i saften och gelatinpulvret samt karamellfärg. Rör tills gelatinet löst sig helt och häll upp blandningen i formen.
  6. Låt svalna och ställ in formen i kylen att stelna i några timmar eller över natten.
  7. När konfektmarmeladen stelnat kan du skära den i kuber ca 2x2 cm stora och rulla i socker på en tallrik. Nu kan du servera dina blodröda marmeladtärningar.
E-mail
Medel: 4.9 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept