Röda marmeladtärningar

Introduktion och förberedelse för tillagning

Blodtärningar - röda marmeladtärningar. Ett gott godis som bla passar till Halloween eller jul.

Blodröda kuber av konfektmarmelad smaksatt med hallonsaft eller hallonsylt, skurna i tärningar och vända i socker.

Du kan smaksätta godismarmeladen med den saft eller sylt du vill. Päron och grön karmellfärg blir också fint. Glykossirap finns numer i vanliga affärer.

Ska du spara marmeladkonfekten så lägg dem med lite mellanrum och låt dem torka ex. på ett bakplåtspapper något dygn. Förvara sedan i lufttät burk. Ev. kan du vänta med att sockra dem till precis innan servering så färgar inte sockret sig rosa.

35 st röda marmeladtärningar

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim 30 min
  • Klart på: 4 tim

Ingredienser

  • 7 tsk gelatinpulver
  • 2 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 msk glykos
  • 2 dl hallonsaft eller hallonsylt
  • 2 droppar röd karamellfärg
  • 1 dl socker att vända tärningarna i

Tillagning

  1. Blanda 1 dl av vattnet med socker samt glukos i en kastrull, värm och rör om så att sockret löser sig. Nu ska sockerblandningen koka upp till 122 grader - använd gärna en kökstermometer och kontroller temperaturen. Det tar ca en halvtimme.
  2. Olja en fyrkantig form på ca 20 x 20 cm med lite matolja ex. solrosolja. Du kan också klä den med plastfilm eller bakplåtspapper.
  3. Blanda gelatinpulver med en dl vatten i en skål. Låt svälla i några minuter.
  4. När sockerblandningen kokat klart tar du av den från värmen och låter den svalna i någon minut.
  5. Blanda sedan i saften och gelatinpulvret samt karamellfärg. Rör tills gelatinet löst sig helt och häll upp blandningen i formen.
  6. Låt svalna och ställ in formen i kylen att stelna i några timmar eller över natten.
  7. När konfektmarmeladen stelnat kan du skära den i kuber ca 2x2 cm stora och rulla i socker på en tallrik. Nu kan du servera dina blodröda marmeladtärningar.
E-mail
Medel: 4.9 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.