Wienernougat

Hemgjord Wienernougat du gör genom att blanda smält nougat och fin choklad med flagad mandel och sedan hälla upp i en form och låta stelna och sedan skära i bitar.

400 gram wienernougat

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 250 gram nougat
  • 150 gram choklad, ljus blockchoklad, mörk blockchoklad eller finare 70% choklad som Lindt eller Valrhona
  • 2 dl flagad mandel

Tillagning

  1. Ta fram en form ca 20x20 cm och klä den med gladpack.
  2. Skär nougaten i tärningar och lägg i en bunke.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg i bunken.
  4. Smält och rör då och då i vattenbad eller i mikron. I vattenbad sätter du bunken i sjudande vatten i en stor vid panna med höga kanter. I mikron kör du på full effekt någon minut i taget och tar ut och rör emellan.
  5. Smält tills chokladen smält ihop med nougaten.
  6. Lägg mandeln i en stekpanna och rosta den några minuter på hög värme så att den blir ljust brun. Sätt åt sidan och akta så mandeln inte bränns.
  7. Rör i mandeln.
  8. Häll upp wienernougaten i en form i ca 1-2 cm högt lager.
  9. Ställ att svalna och sedan att stelna några timmar i kylen.
  10. Vänd upp wienernougaten på en skärbräda. Ta bort plasten. Skär upp wienernougaten i tärningar ca 2x2 cm storlek eller rektanglar cirka 1,5x2,5 cm som den wienernougat du kan köpa.
  11. Lägg upp wienernougaten på fat och servera. Förvara dem kallt.
Rosta flagad mandel i en panna. Smält choklad och nougat i vattenbad.
Rosta flagad mandel i en panna. Smält choklad och nougat i vattenbad. Blanda och häll upp i form

Serveringsförslag

Varianter

  • Du kan ta vanlig mandel och hacka den istället för flagad mandel. Skålla och skala då gärna mandeln först.

Skållad mandel gör du genom att koka upp mandeln täckt med vatten i en kastrull någon minut. Skölj kall i durkslag och sedan pilla bort skalen.

E-mail
Medel: 3.8 (107 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 88 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-21

Tillbehör och liknande: