Ischokladpaj

Ischokladpaj är med Digestivebotten och fyllning av ischoklad. Garnerad med silverkulor får den skydd mot blodsugande vampyrer och passar till Halloween.

Den blir hård när den stelnar så du får skära upp den med en kniv. Om du vill ha en tunnare ischokladpaj som är lättare att skära upp samt äta kan du halvera mängden ischokladfylllning.

16 bitar ischokladpaj

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 30 min

Ingredienser

  • 10 Digestivekex
  • 1 tsk kanel
  • 75 g smält smör
  • 200 g kokosfett
  • 200 g mjölkchoklad
  • 200 g mörk choklad
  • 0,5 dl silverkulor eller annat strössel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör digestivebotten genom att krossa kexen och blanda till en smulig deg med smöret och kanel. Tryck ut degen i jämt i botten på en rund form ex. springform med löstagbara kanter 24 cm diameter. Eller så kan du ta en avlång brödform eller annan ugnsform.
  3. Grädda digestivebottnen i 8 minuter. Ta ut och låt den svalna helt.
  4. Dela under tiden chokladen i bitar. Hacka den helst grovt. Lägg i kastrull eller i en bunke om du har mikro. Smält chokladen försiktigt.
  5. När pajformen är kall tillsätter du kokosfett till chokladen i kastrullen och smälter på låg värme under omrörning eller lägg kokosfettet i bunken och mikra lätt (rör om ofta) så att kokosfett och choklad smälter samman. Häll ischokladen i det svalnade pajskalet.
  6. Låt ischokladsmeten svalna någon halvtimme i kylen.
  7. Ta ut pajen och strö över silverkulor eller strössel.
  8. Ställ in i kylen att stelna helt i minst 2 timmar.
  9. Ta ur pajen ur formen och skär upp den med en vass stor kniv samt servera. Tar du fram ischokladpajen innan och låter den bli rumsvarm så är den inte så hård att äta.
E-mail
Medel: 4.4 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Läs mer om mig.