Dumlekakor

Dumlekakor med Dumlekolor och Noblesse-choklad i formar bakade med mördeg.

Godiskakor som passar till fikat och kafferep.

Du behöver 20 stycken små runda folieformar. De kan också bakas i andra kakformar av metall.

Ta fram och låt smöret bli rumsvarmt innan du bakar. Alternativt kan du mikra det mjukt försiktigt utan att smälta det.

20 stycken dumlekakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 Dumlekolor
  • 20 Noblesse-chokladplattor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa mjukt smör och socker fluffigt några minuter.
  3. Blanda mjöl med bakpulver i en bunke.
  4. Tillsätt mjölet till smöret och sockret och rör ut det till en deg.
  5. Rulla ut degen till en längd. Skär i 20 bitar.
  6. Lägg ut 20 folieformar på en bakplåt.
  7. Lägg en bit deg i varje folieform.
  8. Dela Dumlekolor i halvor.
  9. Lägg en halv kola i varje form och tryck ner den halvvägs. Grädda kakorna i mitt i ugnen i 15 minuter.
  10. Ta ut plåten och lägg på en bit choklad på varje kaka.
  11. Låt chokladen smälta. Låt kakorna svalna.
E-mail
Medel: 3.8 (282 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 112 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-10

Plocka nässlor

Plocka nässlor och laga soppa, paj, pasta eller förväll och spara till annat tillfälle.

Läs mer

Recept

Tänk allt gott man kan laga med ägg

Läs på om ägg inför påska. Här hittar du allt om ägg i matlagning, recept och tips. Ägg har unika egenskaper och utan dem hade vi inte haft många rätter som maränger, såser och bakverk.

Läs mer