Dumlekakor

Dumlekakor med Dumlekolor och Noblesse-choklad i formar bakade med mördeg.

Godiskakor som passar till fikat och kafferep.

Du behöver 20 stycken små runda folieformar. De kan också bakas i andra kakformar av metall.

Ta fram och låt smöret bli rumsvarmt innan du bakar. Alternativt kan du mikra det mjukt försiktigt utan att smälta det.

20 stycken dumlekakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 Dumlekolor
  • 20 Noblesse-chokladplattor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa mjukt smör och socker fluffigt några minuter.
  3. Blanda mjöl med bakpulver i en bunke.
  4. Tillsätt mjölet till smöret och sockret och rör ut det till en deg.
  5. Rulla ut degen till en längd. Skär i 20 bitar.
  6. Lägg ut 20 folieformar på en bakplåt.
  7. Lägg en bit deg i varje folieform.
  8. Dela Dumlekolor i halvor.
  9. Lägg en halv kola i varje form och tryck ner den halvvägs. Grädda kakorna i mitt i ugnen i 15 minuter.
  10. Ta ut plåten och lägg på en bit choklad på varje kaka.
  11. Låt chokladen smälta. Låt kakorna svalna.
E-mail
Medel: 3.8 (279 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 112 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-10