Dumlekakor

Dumlekakor med Dumlekolor och Noblesse-choklad samt mördeg.

Du behöver 20 stycken folieformar.

Ta fram och låt smöret bli rumsvarmt innan du bakar. Alternativt kan du mikra det mjukt försiktigt utan att smälta det.

20 stycken dumlekakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 Dumlekolor
  • 20 Noblesse-chokladplattor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa mjukt smör och socker fluffigt några minuter.
  3. Blanda mjöl med bakpulver i en bunke.
  4. Tillsätt mjölet till smöret och sockret och rör ut det till en deg.
  5. Rulla ut degen till en längd. Skär i 20 bitar.
  6. Lägg ut 20 folieformar på en bakplåt.
  7. Lägg en bit deg i varje folieform.
  8. Dela Dumlekolor i halvor.
  9. Lägg en halv kola i varje form och tryck ner den halvvägs. Grädda kakorna i mitt i ugnen i 15 minuter.
  10. Ta ut plåten och lägg på en bit choklad på varje kaka.
  11. Låt chokladen smälta. Låt kakorna svalna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer