Dumlekakor
Dumlekakor med Dumlekolor och Noblesse-choklad i formar bakade med mördeg.
Godiskakor som passar till fikat och kafferep.
Du behöver 20 stycken små runda folieformar. De kan också bakas i andra kakformar av metall.
Ta fram och låt smöret bli rumsvarmt innan du bakar. Alternativt kan du mikra det mjukt försiktigt utan att smälta det.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa mjukt smör och socker fluffigt några minuter.
- Blanda mjöl med bakpulver i en bunke.
- Tillsätt mjölet till smöret och sockret och rör ut det till en deg.
- Rulla ut degen till en längd. Skär i 20 bitar.
- Lägg ut 20 folieformar på en bakplåt.
- Lägg en bit deg i varje folieform.
- Dela Dumlekolor i halvor.
- Lägg en halv kola i varje form och tryck ner den halvvägs. Grädda kakorna i mitt i ugnen i 15 minuter.
- Ta ut plåten och lägg på en bit choklad på varje kaka.
- Låt chokladen smälta. Låt kakorna svalna.
Uppskattat näringsvärde per portion: 112 kcal