Dumlekakor

Introduktion och förberedelse

Dumlekakor med Dumlekolor och Noblesse-choklad i formar bakade med mördeg. Godiskakor som passar till fikat och kafferep.

Du behöver 20 stycken folieformar.

Ta fram och låt smöret bli rumsvarmt innan du bakar. Alternativt kan du mikra det mjukt försiktigt utan att smälta det.

20 stycken dumlekakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 Dumlekolor
  • 20 Noblesse-chokladplattor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa mjukt smör och socker fluffigt några minuter.
  3. Blanda mjöl med bakpulver i en bunke.
  4. Tillsätt mjölet till smöret och sockret och rör ut det till en deg.
  5. Rulla ut degen till en längd. Skär i 20 bitar.
  6. Lägg ut 20 folieformar på en bakplåt.
  7. Lägg en bit deg i varje folieform.
  8. Dela Dumlekolor i halvor.
  9. Lägg en halv kola i varje form och tryck ner den halvvägs. Grädda kakorna i mitt i ugnen i 15 minuter.
  10. Ta ut plåten och lägg på en bit choklad på varje kaka.
  11. Låt chokladen smälta. Låt kakorna svalna.
E-mail
Medel: 4.1 (55 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-21

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.