Arrakspraliner

Praliner med arrak är ett klassiskt gott julgodis. Mandelmassa smaksatt med arrak med hasselnötter doppade i choklad. Arraksbollar.

Ett gäng arrakspraliner, ca 30 st

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 1 tsk hushållsarom med arraksmak
  • 150 gram choklad 70%
  • 15 hasselnötskärnor
  • 30 st formar som knäckformar

Tillagning

  1. Knåda in arraksaromen i mandelmassan.
  2. Rulla små bollar.
  3. Bryt sönder chokladen och smält den i en bunke i mikron eller över en kastrull med hett vatten.
  4. Dela nötkärnorna.
  5. Doppa mandelmassebollarna i chokladen med en gaffel och lägg arrakspralinerna på bakplåtspapper
  6. Garnera pralinerna med en halv nöt på varje.
  7. Ställ pralinerna svalt att stelna.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer