Arrakspraliner

Introduktion och förberedelse

Praliner med arrak är ett klassiskt gott julgodis. Mandelmassa smaksatt med arrak toppade med hasselnötter samt doppade i choklad.

Ett gäng arrakspraliner, ca 30 st

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 1 tsk hushållsarom med arraksmak
  • 150 gram choklad 70%
  • 15 hasselnötskärnor
  • 30 st formar som knäckformar

Tillagning

  1. Knåda in arraksaromen i mandelmassan.
  2. Rulla små bollar.
  3. Bryt sönder chokladen och smält den i en bunke i mikron eller över en kastrull med hett vatten.
  4. Dela nötkärnorna.
  5. Doppa mandelmassebollarna i chokladen med en gaffel och lägg arrakspralinerna på bakplåtspapper
  6. Garnera pralinerna med en halv nöt på varje.
  7. Ställ pralinerna svalt att stelna.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer