Arrakspraliner

Praliner med arrak är ett klassiskt gott julgodis. Mandelmassa smaksatt med arrak med hasselnötter doppade i choklad. Arraksbollar.

Ett gäng arrakspraliner, ca 30 st

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 1 tsk hushållsarom med arraksmak
  • 150 gram choklad 70%
  • 15 hasselnötskärnor
  • 30 st formar som knäckformar

Tillagning

  1. Knåda in arraksaromen i mandelmassan.
  2. Rulla små bollar.
  3. Bryt sönder chokladen och smält den i en bunke i mikron eller över en kastrull med hett vatten.
  4. Dela nötkärnorna.
  5. Doppa mandelmassebollarna i chokladen med en gaffel och lägg arrakspralinerna på bakplåtspapper
  6. Garnera pralinerna med en halv nöt på varje.
  7. Ställ pralinerna svalt att stelna.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.