Kladdkakans dag 7 november

Fira kladdkakans dag den 7 november.

Unna dig en smaskig bit kladdkaka till fikat eller efterrätt med en klick grädde eller kula glass.

I korthet så är kladdkakan en chokladkaka med smör, ägg, vetemjöl och kakao eller choklad samt vaniljsocker. Smeten bakas bara halvvägs så att den ännu är kladdig i mitten. Den stelnar sedan något när den kallnat så man kan skära upp den.

Kladdkakan kan smaksättas som man vill ex. kan man toppa med sitt favoritgodis som smulad Daim, Bounty eller Dumlekola; lägga i mintchoklad, ha på kolasås, Dulce de Lecce (kondenserad mjölk som kola), bre på toppings, ha i en smaksatt choklad, ta på flingsalt, baka med kakor på som Oreos, baka med fin mörk 70% choklad osv osv.

Här hittar du alla mina varianter på kladdkakor.

Servera kladdkakan till fika eller dessert med vispad grädde eller varm med en kula vaniljglass. Kan också garneras med färska bär som hallon eller blåbär.

E-mail

Publicerat: Uppdaterat: 2020-10-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.